[Çözüldü] hp dv4t 1000 cto ses sorunu, "/etc/modprobe.conf" nasıl değiştirilir?

Başlatan yunusemred, 21 Haziran 2009 - 16:43:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yunusemred

Merhabalar,
benim bilgisayarım(hp dv4t 1000 cto) vista premiumla gelmişti, arayüzler sarmadı Vista Ultimate yükledim. Baktım * bir şey değişmedi aynı sıkıcı Vista. Windows 7 ye geçtim, tamamen vista çakması. Olmadı geçen gece calculus midterm üne çalışırken Mac OS X yükledim sabaha kadar. Hiçbir sürücüyü tanımadı, ne ethernet ne ekran falan. En son geçen Ubuntuyu gördüm youtube da, işte bu dedim. Tam office, film ve internet kullanıcılarının bilgisayarı. Hemen yükledim. * her şey çalıştı, tek sorun ses. Ses kartını görüyor zannımca, fakat ses çıkmıyor bilgisayardan. İnternette bayağı bir aradım, bir yerde çözüm olarak /etc/modprobe.conf dosyasına "options snd-hda-intel enable_msi=1" satırını ekleyin Hp de oluyor denmişti. Fakat ben daha yeni olduğumdan beceremiyorum bunuda:D Acaba bu satırı nasıl ekleyeceğimi yada sorunun çözümünü bilen var mı? Bilgisayarım biran önce mükemmel olmalı ki gidip MacBook'u olan arkadaşımla alay edicem işte açık kaynak kodunun gücü diye:D
çok teşekkürler...

localhost

sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
dosyanin en alt satirina senin dedigini isleyebilirsin,

options snd-hda-intel enable_msi=1 Bilgisayari yeniden baslattiginda calisir.
Linux LPIC1 - MCSA

yunusemred

yunusemre@yunusemre-laptop:~$ sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
[sudo] password for yunusemre:

dediğin gibi ilk komutu girince bu yazı çıkıyor. o satırada klavyeden ne yazsam da orda birşey olmuyor..buarada çok teşekkürler ilgilendiğin için bukadar çabuk, daha sorunumu yazalı 1 dakika olmamıştı:D

localhost

oraya kullanici sifreni dogru sekilde girmen gerekiyor. Yazdigin seyler gorunmez. Sen sifreyi gir enter yap. Dosyayi kaydetmeden cikma.
Linux LPIC1 - MCSA

yunusemred

çok teşekkürler gerçekten, sorunum çözüldü çatır çatır geliyo ses şimdi.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.