9.04 kurulumunda ext4 için bir seçenek yok mu?

Başlatan noluftu, 24 Nisan 2009 - 13:24:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

noluftu

Arkadaşlar indirmeye sunulur sunulmaz indirdim. Bulunduğum yerdeki bağlantı çok fazla hızlı olduğu için belki de ilk kuranlardanım. Kurulumda sabit diski biçimlendirdim, fakat ext4 seçeneği yoktu. Özet alanında ext3 olduğunu gördüm biçimlendirmenin.. Nerede hata yapmış olabilirim?

Onoktake

Özet kısmında sağ alt tarafta seçenekler kısmı vardı.Sanırım o kısımdan son ayarlamaları yapabiliyorsun.
Bu maskenin altında bir yüz var... Ancak benim değil.
Ne  altındaki kaslardan daha "ben"dir o yüz...
Ne de altındaki kemiklerden. Bu maskenin altında
etten daha fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var! Ve fikirler kurşun geçirmez!..

erginemr

Biçimlendirme bölümünde "özel biçimlendirme"yi seçmeli ve buradan bölümleri elle ayarlamalısınız. Bu bölümde dosya tipini ext4 olarak belirleyebiliyorsunuz.

noluftu

ben ext4'ün standart olarak geldiğini düşünüyordum. Ext4'e geçmemi önerir misiniz? Bir daha temiz format atmama gerek var mı?

erginemr

Alıntı yapılan: noluftu - 24 Nisan 2009 - 15:05:32
ben ext4'ün standart olarak geldiğini düşünüyordum. Ext4'e geçmemi önerir misiniz? Bir daha temiz format atmama gerek var mı?

Şahsen Karmic Koala'ya kadar ext4'e geçmenizi önermiyorum. Sanal sistem üzerinde yaptığım denemelerde performans farkı göremedim. Ayrıca ext4 henüz tam stabil değil ve veri kaybı riskleri de var:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,8617.msg106130.html#msg106130

aenesias

Ben ext4 olarak yukledim acilis gercekten cok hizli henuz  yeteri kadar tecrube edemedim ama ettikca yazarim buraya :D

dnzbzkn

Bende dün Ubuntu 9.04 kurdum.
ext4 olarak yükledim.Açılış 35-40 saniye sürüyor.Yavaş yavaş öğreneceğiz :)

empax

Alıntı yapılan: erginemr - 24 Nisan 2009 - 15:42:46
Alıntı yapılan: noluftu - 24 Nisan 2009 - 15:05:32

Şahsen Karmic Koala'ya kadar ext4'e geçmenizi önermiyorum. Sanal sistem üzerinde yaptığım denemelerde performans farkı göremedim. Ayrıca ext4 henüz tam stabil değil ve veri kaybı riskleri de var:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,8617.msg106130.html#msg106130

Kurt dusurdun icime erginemr@  :D
Onemli dosyalari ubuntuda depolamamak simdilik en iyisi sanirim ? Her ihtimale karsi  ::)
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

xwes

ext4'un stabil olmadiginiz ilk kez duydum. Beta surumunden beri kullaniyorum belirgin bir fark bence kesinlikle var.

localhost

Ext4 Kernel 2.6.28 ile resmen stabil olarak aciklanmistir.

the Linux kernel. On Oct 11, 2008, the patches that mark ext4 as stable code were merged in the Linux 2.6.28 source code repositories,[4] denoting the end of the development phase and recommending ext4 adoption. Kernel 2.6.28, containing the ext4 filesystem, was finally released on December 25, 2008.[5]
Linux LPIC1 - MCSA