[Çözüldü] Sürekli yanıp sönen kablosuz ışığı

Başlatan civilized, 27 Nisan 2009 - 19:47:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

civilized

Selam arkadaşlar. Foruma daha eni katıldım. Ve bende artık ubuntulu oldum :D size bir sorum var. Bende HP pavilion DV 2550se laptop var. Buna ubuntu kurdum. Birkaç sorunla akrşılatım ( ekran kartı sorunu gibi ) ama hallettim netteki araştımalrım sonucunda.

Benim sorunum wireless dümesinden açıp modemime bağlanınca !!!!  herhangi bir veri transferi olmayınca led mavi ama tranffer başlayınca ysanıp yanıp sönüyor. yani truruncu ve mavi olarak değişiyi hız lı hızlı. Acaba bu bir sorun mu ??? yardımınızı bekliyorum.

not:
Normal şarklarda windowsta iken. wireless düğmesini açınca sadece mavi yanar ve modeme bağlanıp downloadta yapsan mavi kalır. Eğer Turuncu ise * bu da wireless ın kapalı olduğunu belirtir.

garafatma

Öncelikle yazarken daha anlaşılır şekilde yazarsan hem gelecek yeni kullanıcılar için, hemde çözüm bulmak için çabalayacak olan bizler için iyilik yapmış olursun :)

Işığın yanıp sönmesini, veri transferi yapılırken bir gösterge gibi algıladım ben. XP de böyle bir özellik olmayabilir ancak ubuntu bunu sağlıyor olabilir (Sadece fantazi kurdum)

Sonuç olarak bağlantıda problem yoksa sorun olacağını sanmıyorum.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

canosayan

şanslısınız bu yeni gelen sürücü ile wireless ışığımı kaybettim ben. gerçi daha ilgilenmedimde.

sonuç olarak ışığın ne şekilde yanacağına kodlar karar veriyor. yani uygun kod yazılırsa bir turuncu bir mavi, iki turuncu iki mavi hatta dinlediğiniz müziğin ritmine göe bir ışık işlevi bile yapılabilir. windowsta müziğin ritmine göre klawye ışıklarını değiştiren bir winamp eklentisi bile vardı.

telaş edilecek bir şey olduğunu sanmıyorum
Chmod bizim işimiz.

civilized

ilginize çok teşekkürler  arkadaşlar. Bağlantıda problem yok zaten. sanırım dedğiniz ve benimde dedğim gibi data transferi olduğunu belirten bir yanıp sönme olayı. :D

Bir sorun aslında sorun değil sanırım. Wireless ı açtığınızda ubuntu bunu biraz geç algılıyo ve wireless ağları geç buluyo. Sanırım bu biraz megolomanlık sanırım :d

imasith

Bu yanıp sönmesi beni rahatsız ediyor , bunu bir şekilde kapatmak mümkün mü? Ya sürekli yansın  ya da hiç yanmasın..:)

xxx3

Bende de aynı durum baş göstermişti bir süre sonra alışıyorsunuz ben 2 yılı aşkın bir süredir kullanıyorum hiç bir sorun yaşamazsınız çözüme gelince arka plandaki kodların ne olduğunu bilmeden söylemek zor gibime geliyor bir çözümü mutlaka vardır ama bulmak epey zor olacaktır

heartsmagic

Eğer kartın intelse şunu dener misin?

gedit led
ile dosya aç ve içine şunları yerleştir:

Alıntı Yap#!/bin/sh
echo none > /sys/bus/pci/drivers/iwl3945/0000:0c:00.0/leds/iwl-phy0:assoc/trigger
echo none > /sys/bus/pci/drivers/iwl3945/0000:0c:00.0/leds/iwl-phy0:radio/trigger
echo none > /sys/bus/pci/drivers/iwl3945/0000:0c:00.0/leds/iwl-phy0:RX/trigger
echo none > /sys/bus/pci/drivers/iwl3945/0000:0c:00.0/leds/iwl-phy0:TX/trigger

echo none > /sys/class/leds/iwl-phy0:RX/trigger
echo none > /sys/class/leds/iwl-phy0:TX/trigger
echo none > /sys/class/leds/iwl-phy0:radio/trigger
echo none > /sys/class/leds/iwl-phy0:assoc/trigger

Kaydedip kapat.

chmod +x led
sudo ./led

ile çalıştırmayı dene.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

imasith

Evet oldu fakat yeniden başlatınca eski haline dönüyor. Son komutu tekrar vermem gerekiyor. Bu komutu her açılışta verilecek şekilde düzenleyebilirmiyim.

chmod +x led
sudo ./led

Kartım Intel PRO/Wireless 3945.

heartsmagic

sudo cp led /etc/network/if-up.d/

ile dosyayı kopyalayıp açılışta aktif oluyor mu diye bakar mısın?

xxx3

Epey zor olacaktır dedim ustaları unuttum dersimi aldım  :)

imasith

Alıntı Yap..ile dosyayı kopyalayıp açılışta aktif oluyor mu diye bakar mısın?

Başlangıçta aktif oluyor , teşekkür ederim.. ;)

heartsmagic

Bu durumda konuyu açan arkadaş her ne kadar buraya bakabilecek mi bilmiyorum ama çözüldü etiketi vurmak sanırım yanlış olmaz. Kendisinin sorunu devam ederse bu başlığı tekrar açabiliriz.

@xxx3 arayıp bulmak ustalıksa amenna :)