[Çözüldü] Gizli Dosyalar Sürekli Görünmeye Başladı.

Başlatan syagdiran, 11 Mayıs 2014 - 15:51:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

syagdiran

Merhaba. Nasıl oldu bilmiyorum ama Ev dizinimi açtığımda tüm gizli dosyalar da görünüyor. Görünümden Gizli dosyaları göster seçeneğindeki çentiği kaldırıyorum. Dosya yöneticisini kapatıp açtığımda yine gizli dosyalar görünüyor. Bu sonunun çözümünü bilen var mı?

siberoloji

Dosya Yöneticisi Üst çubuğundaki Düzen menüsünden Ayarlar > Görünüm sekmesinde Gizli Dosyaları Göster varsayılan ayar kutusu işaretli durumda olabilir.

syagdiran

@siberoloji
Alıntı YapDosya Yöneticisi Üst çubuğundaki Düzen menüsünden Ayarlar > Görünüm sekmesinde Gizli Dosyaları Göster varsayılan ayar kutusu işaretli durumda olabilir.
Sorun da bu zaten dosya yöneticisini kapatıp açınca Gizli dosyaları göster işaretli oluyor. (Ben işaretmelediğim halde)

ubuntuki lilith

Sorun sanırım onunla alakalı değil, hiç irdelemedim ama birkaç gündür bende de aynı şey vardı, ctrl+h yapınca normale dönüyordu, ben de bir şekilde tekrarladım ki yeniden gizliler ortada diyordum ama görünen o ki farklı bir durum var ortada. Dediğiniz yol ile düzeltince de ilk başta normale dönüyor, hatta farklı dizinler arasında gidip gelince de durum normal ne zaman dosyalardan çıkıp tekrar giriş yapsam yine gizli dosyalar görünüyor.

if

Ortada bir böcek olduğukesin bence. Önemsememiştim ben ama bir hata kaydı açılabilir.

ubuntuki lilith

@if, şöyle bir konu var bi bakar mısın?
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2133298&p=12623240#post12623240
Orada açılan bi bug kaydı da söyleniyor ama söylenenleri ben uygulayamadım sanırsam. Unity kullandığımdan olabilir mi?

if

@ubuntuki lilith, Unity değil de sanırım Nautilus sürümüyle alâkalı olabilir. Söylenenleri gerçekleştirmek için Unity gerekmiyor. gsettings set org.gtk.Settings.FileChooser show-hidden false komutu ne diyor meselâ?

ubuntuki lilith

Bu komut hiçbir sonuç döndürmedi, bağlantıdaki komutlarda da yanıt vermemişti dconf kurulu değil dedi kurdum yine değişen birşey olmadı.

siberoloji

Bende de aynı problem vardı ancak 13.10'da. 14.04'le beraber düzeldi.
Bir öneri nautilus kaldırıp tekrar kurmak olarak yazmışlar.
Bir öneride de
gsettings get org.gnome.nautilus.preferences show-hidden-files
komutuyla varsayılan ayarınızın ne olduğuna bakıp (false veya true)
gsettings set org.gnome.nautilus.preferences show-hidden-files false
yapmak. Ancak kapatılıp açılınca bu ayarın unutulduğundan bahsediyorlar.
Başlangıç Uygulamaları kısmında
gsettings set org.gnome.nautilus.preferences show-hidden-files false
komutu çalıştırılabilir geçici çözüm olarak.

if

Tamam, o zaman çalışmış demektir komut. Peki hâlâ gizli dosyalar görünüyor mu?

ubuntuki lilith

:D Halloldu, ben de sonuç çıkmayınca hiç dönüp bakmamıştım.

syagdiran

Ben daha farkılı bir yolla çözdüm. Home dizinimdeki tüm ayar dosyalarını CD'den çalıştırdığım 12.04 LTS ile sildim. İlk kurulum ayarlarıma dönmüş oldum.
Keşke hangi ayar dosyasının silineceğini bilsek de tüm ayarlarımızı kaybetmesek. Neyse sorun bu şekilde çözülmüş oldu. Dediğim gibi Home dizinindeki bir dosyayı silince varsayılan ayarlara dönüyor ama hangisi? Bunun cevabını bulmak istiyorum. O yüzden çözüldü olarak işaretlemeyeceğim bir süre.

heartsmagic

Çözüm yukarıda paylaşılmış durumda @syagdiran. 
Çözülen konularımız için: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.