Anjuta ile C programı debug etmek

Başlatan secici, 13 Şubat 2009 - 18:11:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

secici

Merhabalar.

Anjuta'nın C debugger pluginini aktif ettim. Yazdigim basit C programlarını her ne kadar birer projeymiş gibi ele almak zorunda kalsam da idare ediyor, sorun etmiyorum.

Gelgelelim bunda debug yapmak benim eskiden MS/Win ortaminda alistigim programlama kadar kolay olmuyor. Programı istediğim gibi adım adım ilerletemiyorum. Istediğim breakpointlerde durmuyor, atlayıp geçiyor. Istemedigim halde librarylerin icerisine daldiriyor beni. F5, F6, F7, F8 hangisi basitce adim adim ilerletecek benim programimi?

Bayagidir ugrasiyorum, bir turlu ilerleme kaydedemedim.

Tesekkur ederim.

secici

Sanırım bu konuda bir tek sorun yaşayan ben değilim. Anjuta web sitesinde Help forumunda soru açtım. Cevap gelmedi. Arşivlere gözattığımda aynı şekilde cevapsız 4-5 soru daha buldum.

DDD son derece başarılı bir arayüz. Sadece arabirimin görsellik açısından biraz eksileri var tabii ki. Native Gnome bir yazılım olmadığı için. Geany ise son derece başarılı bir editör ama onun da debug plugini programla %100 bir şekilde entegre çalışmıyor. Mesela bir F5 e basayım adım adım ilerleteyim, yok... İlla her aşamada mouse ile butona tıklayacaksın.

Neyse buna da şükür diyelim...

heartsmagic

Pek işim yok bu meseleyle fakat şöylece bir baktım da debug işi cidden biraz ihmal edilmiş gibi görünmekte. İnsanlar gdb ile debug yapmaya kadar bile gitmişler neredeyse. Kdevelop denemiş miydin? Dediğim gibi bildiğim meseleler değil bunlar, sadece aklıma geleni söylüyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mr.kiyak

Anjuta ile ilgili youtubeda arama yaparsan ilk sonuçta hemen göreceksin
debug konusunda Anjuta bir çözüm getiriyor.