Debian Live Lenny (5.0) Beta1

Başlatan munirekinci, 27 Ağustos 2008 - 19:31:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

munirekinci

fadike

Debian'ın her sürümü kararlı olmakla birlikte, çıktı denilen diğer dağıtımları da Debian'ın kararsız sürümleri cebinden çıkartır.

Zaten şu anda Debian Lenny Beta 2 kullanıyorum güncelleme yapmak lazım demek ki!
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz." Uğur MUMCU
"Hepimiz özgür yazılımın sendikalı emekçileriyiz." Fadike
http://fadike.org
http://pedalsorler DELL Vostro 5470 i5 4. nesil Ubuntu ön yüklü

hasansahin

Yeni sürüm için bazı söylentiler var, doğrumudur? Mesela; Eylül veya ekim ayında çıkması beklenirken, çıkartılamamış. Yeterli kaynak yokmuş. Geliştiriciler Lenny Beta2'nin denenmesini ve geri bildirimler yapılmasını şiddetle rica ediyorlarmış.
Debian kadar köklü ve çok geliştiricisi olan bir dağıtım nasıl olurda bu hallere düşer?

Bende bir süredir Debian Etch 4.0r6(gnome) test ediyorum. Gerçektende etkilendim. Bilmiyorum duygusalmı davrandım çünkü GNU/Linux felsefesinden asgari uzaklaşan dağıtımlara gönül bağım daha fazladır :) Ne bileyim, kendimi çok güvende hissediyorum. Neredeyse slackware kadar hızlı çalışıyor, ama slackware'in %10'u kadar uğraştırıyor :)

Güncel yazılımları kullanmamasını bir yandan eleştirirken bir yandan da normal karşılıyorum. En nihayetinde güncelini kullanmak isteyenler, depoları değiştirip testing veya unstable sürümünü kullanabilir. O zaman da ubuntudan ne farkı olur bilemem :)
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.
Albert Einstein.

fadike

Alıntı yapılan: HasanŞahin - 06 Ocak 2009 - 17:12:22
Yeni sürüm için bazı söylentiler var, doğrumudur? Mesela; Eylül veya ekim ayında çıkması beklenirken, çıkartılamamış. Yeterli kaynak yokmuş. Geliştiriciler Lenny Beta2'nin denenmesini ve geri bildirimler yapılmasını şiddetle rica ediyorlarmış.
Debian kadar köklü ve çok geliştiricisi olan bir dağıtım nasıl olurda bu hallere düşer?

Bende bir süredir Debian Etch 4.0r6(gnome) test ediyorum. Gerçektende etkilendim. Bilmiyorum duygusalmı davrandım çünkü GNU/Linux felsefesinden asgari uzaklaşan dağıtımlara gönül bağım daha fazladır :) Ne bileyim, kendimi çok güvende hissediyorum. Neredeyse slackware kadar hızlı çalışıyor, ama slackware'in %10'u kadar uğraştırıyor :)

Güncel yazılımları kullanmamasını bir yandan eleştirirken bir yandan da normal karşılıyorum. En nihayetinde güncelini kullanmak isteyenler, depoları değiştirip testing veya unstable sürümünü kullanabilir. O zaman da ubuntudan ne farkı olur bilemem :)

Kararsızlaşan Debian kötüsü yoktur; ancak kararlılığına alışanlar için bir faciadır. Bir gün açarsınız Debian'ı ki, siz test etmek için kurmuşsunuzdur onu aslında ama o çoktan kalıcı olmuştur, Compiz çalışmaz deli eder adamı.

Duydukların doğru ancak Debian'ın beşincisi şahane olacak. Şimdilik bekliyorum 4 Lenny ile.
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz." Uğur MUMCU
"Hepimiz özgür yazılımın sendikalı emekçileriyiz." Fadike
http://fadike.org
http://pedalsorler DELL Vostro 5470 i5 4. nesil Ubuntu ön yüklü

Eren

Yazılanlar doğru, test edecek kullanıcı bulunamadığı için ve yetersiz geri bildirimlerden dolayı 5.0'ın kararlı sürümü çıkartılamadı. Debian projesinin durumu gerçekten içler acısı, birer birer yerel Debian siteleri kapanıyor. Açık olanlarda sinek avlıyor maalesef. Debian Türkiye forumlarının en son istatistiğini görmüştüm ve Debian Türkiye sitesine neredeyse Debian ile giren hiç kimse yoktu.

Tarih içerisinde Debian kadar popüler ve arkası sağlam dağıtımlar yok olup gittiler, inşallah Debian diğerleri ile aynı sonu paylaşmaz.

heartsmagic

Debian dağılmaz, arkasındaki geliştirici ekibi oldukça yeterli ve sağlam. Bir de şu vardır ki Debian kanadından nedense forumlar hiç tutulmamıştır. Genelde e-posta listeleri kullanılır ve oradaki yoğunluğu üye olanlar iyi bilir :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Eren

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Ocak 2009 - 21:55:15
Debian dağılmaz, arkasındaki geliştirici ekibi oldukça yeterli ve sağlam. Bir de şu vardır ki Debian kanadından nedense forumlar hiç tutulmamıştır. Genelde e-posta listeleri kullanılır ve oradaki yoğunluğu üye olanlar iyi bilir :)

Türkçe e-posta listesine (resmi liste) üyeyim ve doğru düzgün mesaj yazan yok.

Forumlar tutulur mu tutulmaz mı bilemem ama yerel destek siteleri bir bir kapanan ya da sinek avlayan bir dağıtımın sonunu pek hayırlı görmüyorum bu Debian olsa bile. Zaten geliştiricileri de bundan şikayet ediyor ve geri bildirim alamıyorlar. DistroWatch sitesi gelmekte olan dağıtımlar bölümüne 5.0 sürümünü 50 defa ekledi ama her seferinde kaldırmak zorunda kaldılar. Bu bile işlerin yolunda gitmediğinin en güzel kanıtı.

heartsmagic

Yerel değil de uluslararası e-posta listeleriydi benim söylemek istediğim. Ben bildim bileli Debian için doğru dürüst bir forum yok :) Kaldı ki Slackware için o bile yok ama hâlâ yaşıyor :) Debian'a bir şey olacağını düşünmüyorum ben.

2600

.

hasansahin

Debian Lenny, betalıktan çıkmış ve RC aşamasına gelmiş. Hemde RC2 :) Dün farkettim :)
Yalnız D1 ne demek onu bilmiyorum, bilen varmı?
http://cdimage.debian.org/cdimage/weekly-builds/i386/iso-cd/debian-Lenny-DI-rc2-i386-CD-1.iso
Albert Einstein.

heartsmagic

Alıntı yapılan: HasanŞahin - 07 Şubat 2009 - 09:55:48
Yalnız D1 ne demek onu bilmiyorum, bilen varmı?

D1 değil de DI olabilir. Anlamı da Daily Image(s) olabilir.

hasansahin

Albert Einstein.

326041

Debian ve Fedora gibi dağıtımlarda
Klasör içindeyken başka bir Klasörü açtığımda neden yeni pencerede açılıyor?
Yani açtığım her klasör yeni pencerede açılıyor

foma

Alıntı yapılan: 326041 - 12 Nisan 2009 - 19:58:10
Debian ve Fedora gibi dağıtımlarda
Klasör içindeyken başka bir Klasörü açtığımda neden yeni pencerede açılıyor?
Yani açtığım her klasör yeni pencerede açılıyor
Düzen-Tercihler yolunda davranış sekmesinde "her zaman tarayıcı....." seçeneğini işaretleyin.
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition

326041

Sağolun Teşekkürler. Fedora'yı sırf bunun için bırakmıştım :D