[Çözüldü] gcc/g++ kurdum ama kısayolu yok ?

Başlatan empax, 10 Nisan 2009 - 22:37:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

empax

Bu gun itibariyle ubuntu'dan Mint'e gecis yaptim...Her neyse konuya geleyim. Paket yoneticisinden gcc/g++ kurdum ama menu>programlmada kisa yolunu bulamadim.
Alt+F2 den g++ ve gcc yazmama ragmen program acilmadi. Derleyiciyi nasil calsitirabilirim ve kisa yolunu olusturabilirim?  :-X
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

Sypro

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

empax

Alıntı yapılan: Sypro - 10 Nisan 2009 - 22:49:51
Terminale yazmayı denediniz mi? :)

Aklima geldi ama tam olarak ne yazacagimi bilmiyorum  ::)
Soylerseniz denerim  :)
بسم الله الرحمن الرحيم

Sypro

Kodunuzu .c uzantılı olarak kaydedin, olduğu dizine gelip
gcc dosya_adı.c
yazın.

Daha ayrıntılı bilgi için FCM'ye bakabilirsiniz, Türkçe çevirilerinin bir kısmı yapılmıştı. Güzel bir anlatımı var.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

empax

Tamamdir simdi oldu  :D
Tesekkurler. Cikmadan konuyada bir kilit vurursaniz iyi olur  :P
بسم الله الرحمن الرحيم

Sypro

:)
Çözülmesine sevindim. Umarım iyi bir programcı olursunuz.