[Çözüldü] ubuntu kurulmuyor

Başlatan raspacı, 08 Nisan 2009 - 17:52:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

raspacı

Merhaba ;
Az evvel arkadaşlara ait iki adet dizüstü bilgisayara ubuntu 9.04 kurmaya çalıştım hiç bir tepki vermeden ubuntuyu bilgisayarızda değişiklik yapmadan kurun" seçeneğinde kalakaldı. Mandriva 2009 ve pardus 2008 de kuramadım her iki bilgisayara  da. Linux reklamı yaparken antireklam gibi oldu. Markalar dell ve Casper. Cd hatalı olabilir ama diğer cd ler sağlamdı. En azından mandriva.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

foma

Ben ilk atışı yapayım o zaman. Cd açıldığında F6'ya bas. Aşağıda açılan satırın sonuna
acpi=off noapic nolapic
ekle ve enter de, bir değişiklik olacak mı bakalım.
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition

raspacı

Bu sorun nedense benim başıma çok geliyor foma.Acpi=off ve türevlerini denedim ama fazla uğraşamadım zaman sorunundan kaynaklı. Kendi makinemde de halen ubuntu kuramıyorum ya da çok sorunlu oluyor. Bir iki kere deneyip kuramayınca bu arkadaşların dizüstülerine  bıraktım çünkü zamanım yoktu. Neyse iki bilgisayarında linuxun 3 sürümüne birden direnç gösrtermesi hem canımı sıktı hemde tesadüf olarak çok kötü bir etki bıraktı arkadaşlarda. Hadi canım bu kadar da olamaz dedirten cinsten. Sorun linux ta değil bu makinelerin üreticilerinin windowsa bağımlılığından desem de, işte ilk izlenim kötü oldu.
Düzenleme:Diğerlerini bilmiyorum ama mandriva cdsi galiba hasar görmüş; Çünkü iki gün önce kendi bilgisayarımda canlı cd çalışmıştı. Bugün kurulum yapmak istediğimde yine i/o error sr0 gibi hata mesajları verdi. Dün arkadaşlara kurmak için 3 linux cdsini tek zarfa koyup cebimde taşımıştım:) acaba ondan mı zarar gördüler diye düşünerek şu an tekrar cdye yazıyorum mandrivayı. (Debianın yanına windowsu kaldırıp mandriva yakışır diyorum da)

raspacı

Mandriva live cd deyim şu an. Dünkü Hataların mandriva kısmı benden kaynaklı imiş(Muhtemelen ubuntu ve pardus kısmı da öyle)
Demek ki;
1)Linux cdlerini tek zarfa istifr edip cepte taşımamak lazımmış.
2) İki bilgisayara birden 3 ayrı linux dağıtımının da kurulamaması ihtimali gökyüzünden düşen göktaşının arka bahçenize düşüp heykel olması kadar düşük bir ihtimalmiş.
3)Mandriva kde 4.2 güzelmiş.
4)Geriye bir tek şey kalıyor ubuntu betayı bi daha cd ye yazıp mandrivayı windows bölümüne kurmak.

heartsmagic

Etiketleyelim o zaman başlığı. Sorun devam ederse açma talebi yapabilirsin bizlere.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.