[Çözüldü] Asus eeepc 1005ha mikrofon sorunu

Başlatan DoGuKaN, 14 Şubat 2010 - 18:45:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DoGuKaN

İyi akşamlar, bu güb Asus Eee PC 1005 HA'aldım. Ubuntu gayet güzel kuruldu. Mikrofon hariç hiçbir sorun yok. Eeepc'nin dahili mikrofonunu kullanamıyorum (harici bir mikrofon denemedim). Bu sorun benim için çok önemli. Yardımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Şubat 2010 - 19:13:40

https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupport/Machines/Netbooks#Asus Eee PC 1005HA bu sayfada ilgili bir bölüm buldum ama çözüm yaramadı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Şubat 2010 - 19:34:58

Şimdi farkettim sadece Skype görmüyor mikrofonu  >:(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Şubat 2010 - 20:40:55

Yaptığım denemeler sonucunda skype'nin sesimi almadığını değil çok çok az aldığını anladım, skype'nin aldığı ses seviyesini nasıl arttırırım?

akt

ılk mesajda kı hata bendede verıyor ama hıc acılmıyoer netbook.ne yapmalıyım

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

DoGuKaN

Konuyu çook uzun süre önce açmıştım, dolayısıyla çözümü de çok önce buldum :) Ses ayarlarından ses dengesinde sağ veya sol hoparlörün sesini kapatınca mikrofon ilginç bir şekilde çalışmaya başlıyor.

heartsmagic

Sağ sol hoparlörü kapatmak derken, ses tamamen kesiliyor mu yani?

DoGuKaN

Alıntı yapılan: heartsmagic - 13 Ağustos 2011 - 00:25:27
Sağ sol hoparlörü kapatmak derken, ses tamamen kesiliyor mu yani?

Netbook üzerinde iki tane hoparlör ve iki tane mikrofon var. Ubuntu'da hoparlörlerden birinin sesini kapatarak (stereo'yu kaybediyoruz) mikrofonun çalışmasını sağlayabildim. Ama LMDE Xfce üzerinde mikrofon ayarları buldum (Bu ayarları Ubuntu'da bulamamıştım). Mikrofonlardan bir tanesini kapatarak mikrofonun çalışmasını sağladım. Üstelik stereo'yu da kaybetmiyorum. Anlaşılmadıysa 1-2 gün içerisinde kısa bir resimli anlatım yapayım  :)

heartsmagic

Anlaşılmıştır sanırım :) Anlamayan konuyu tekrar açtırır artık.