[Çözüldü] ubuntu 8'de masaüstü problemi

Başlatan vampire, 28 Nisan 2008 - 14:48:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vampire

arkadaşlar ubuntunun livecd olmayan sürümü ile kurulum yaptım herşey sorunsuz hal oldu fakat sistemi resetlediğimde masa üstüm gelmedi onun yerine sürekli değişen renkler geldi sistemin başlatma sesi dahil herşey geliyordu hatta görmeden kullanıcı adı ve şifremi girdiğimde sistem açılıyordu ancak bir türlü grafikler gelmedi
bunun sebebi ne olabilir

işlemcim intel sonoma 1.86Ghz
ram 1024Mb
ekran kartım 256 MB (64 MB paylaşımsız) Nvidia GeForce Go 6200 Turbo Cache
Ya Herşeyim Ya Hiçim !!!

heartsmagic

Ctrl+Alt+F1 ile konsola düşebiliyorsun elle nvidia sürücülerini kurmayı dene. Ya da xorg.conf sayfasına bir bak bakalım sürücü olarak ne görünüyor. Ben son 3 Ubuntu dağıtımında ilginç bir şekilde Nvidia problemi yaşıyorum. Sistem ilk etapta sürücüyü yükleyemiyor. Daha doğrusu yüklediği nv sürücüsü benim kartla çalışmıyor. Bu nedenle sistemi vesa ile açıp ardından kurulum yapıyordum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

vampire

oke bir deneyeceğim umarım olur normalde konsola düşebiliyorum ama dediğim gibi masaüstümü göreyim dediğim zaman her saniye renkler değişiyor gökuşağı gibi :)
Ya Herşeyim Ya Hiçim !!!

vampire

debian tabanlı bir linux dağıtımını ilk defa kullandığımı belirterek cevabıma başlayayım genel olarak sizin söyledikleriniz ile ve forumda başka arkadaşların yaşadıkları sorunların bir analizini yaparak kendimi şöyle bir çözüm yolu ürettim ve denedim ancak sonuç yine olumsuz

sudo komutu ile sisteme

sudo apt-get install envyng-gtk

deyip envyng yi sisteme kurmaya denedim ancak

couldn't fint package envyng-gtk

şeklinde cevap aldım

acaba bu durumda nasıl bir çözüm uygulamam lazım debian sistemler hakkında pek bilgim olmadığını belirteyim redhat tabanlı olsaydı neysede :=)
Ya Herşeyim Ya Hiçim !!!

vampire

ayrıca az önce xorg.conf içeriğine mecburen konsoldan nano aracılığı ile baktım fakat ekran kartım ile alakalı bir şey göremedim monitörüm ekranım ile alakalı yazılar ise şunlardı

screen

device configure video device

monitor

configured monitor

;??
Ya Herşeyim Ya Hiçim !!!

heartsmagic

sudo nano /etc/apt/sources.list

ile dosyanı açıp universe depoların başındaki # işaretlerini kaldır. Hatta tüm depoları aç. Örnek bir sources.list forumda mevcut.
Daha sonra

sudo aptitude update
sudo aptitude install envyng-gtk
Aşağıdaki uyarıdan sonra düzeltildi.
sudo envyng -t

vampire

hemen ubuntuya geçip dediklerinizi yapacağım şimdiden teşekkürler debian tabanlı bir linux kullanmak için fazla sabırsızım galiba redhattan fazlası ile sıkıldım :)
Ya Herşeyim Ya Hiçim !!!

vampire

hocam çok çok sağolun şu anda ubuntu masa üstümdeyim cevabıda haliyle bir kaç gündür göremediğim masa üstümden yazıyorum çok teşekkürler söylediklerinizi harfiyen yaptım tek bir sorun çıktı onuda aşağıda yazıyorum aynı sorunu yaşayan arkadaşların sorunu çözmeleri için

sudo aptitude install envyng

komutundan sonra envyngyi çalıştırmaya çalıştığımda çalıştırmadı bende

sudo apt-get install envyng-gtk

komutunu verdim sonrası

envyngye girdim ve gerisi bir ırmaktan akan su misali geçip gitti tekrardan teşekkürler :)
Ya Herşeyim Ya Hiçim !!!

heartsmagic

Hmm tamam paket ismi envyng-gtk imiş demek ki. Ben de düzelteyim bari.
Konuyu çözüldü olarak etiketleyip, kilitliyorum.

Ayrıca rica ederiz :)