[Çözüldü]Gmail'de POP3 ve Kullanıcı-Şifre Sorunu

Başlatan graindor, 14 Şubat 2009 - 22:19:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

graindor

Selam
Birkaç gündür Gmail'den e-postalarımı POP3 ile mail istemcimden indiremiyorum.Sunucuya bağlanıyor ancak şifre veya kullanıcı adımı doğru olduğu halde kabul etmiyor.İstemci claws-mail veya thunderbird olsun ikiside şifre-kullanıcı adı hatası veriyor.Gmail hizmete girdiğinden beri POP3 ile kullanıyorum.Son 4 gündür  anlattığım gibi davranmaya başladı nedense.Web üzerinden aynı kullanıcı adım ve şifremle hesabıma sorunsuzca giriyorum. Gmail yardım sayfalarında dolaşınca öğrendim ki bu sorunu aşmanın yolu varmış şöyle:
https://www.google.com/accounts/DisplayUnlockCaptcha buraya girip şifre ve parolamı giriyorum ve 'kilidi aç' butonuna basıyorum daha sonra yeni gelen sayfada 'Captcha kilidi başarıyla kaldırıldı' mesajı veriyor.İyi güzel.Thunderbird'ü çalıştırıyorum ve  hata mesajı vermeden postalarımı indiriyor bu sefer.15 dakka 10 dakiika 1 saat sonra da çalıştırsam hata vemiyor.Ama aradan daha uzun süre 3 saatten daha fazla zaman geçsin * ya da yarın olsun tekrar başa dönüyorum.POP3 yine hesap bilgilerimi kabul etmiyor tekrar  UnlockCaptcha sayfasına git kilidi aç böyle 4 gündür devam ediyor.Aynı sorunu yaşayan veya yaşamış var mı aranızda?

Felâsife

Selam,
IMAP'ı denediniz mi?
Sonuçta IMAP POP3 ten daha yeni bir teknoloji ve Gmail de bu desteği veriyor nasıl olsa, yapmanız gereken POP3 ayarlarını IMAP olarak değiştirmek.
Burada da ayarları var.

Galiba 7-8 aydır Operamail + IMAP kullanıyorum günü birlik sorunlar dışın da uzun süreli bir sorun yaşamadım.
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

Eren

IMAP bende de daha sorunsuz çalışıyor.

heartsmagic

Sorun devam ediyor mu? Zira bende (dün de dahil olmak üzere) şu an sorun yok.

Not: Son beş gündür e-postalarımı kontrol etmiyordum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

graindor

Anlattığım sorun genel ip adresim değiştiğinde oluyormuş.Bu sabah yine yaptı.Hem ev hem işteki makinada oluyor.
Ama şimdi iki kez modeme restart attım.İki defa ip adresi değişti yani.İkisindede sorun çıkarmadı bu sefer.İnşallah düzeldi.
İmapi daha önce denedim.Gmailde ne varsa bütün postaları indirdimişti.Çöpe attığım postalarımı sildiğimde aynısını Gmail sunucudada yaptı.Anladığım  kadarıyla posta istemcimde ne yaparsam aynısını sunucudada uyguluyor.Beniim arşivde duran epostalarımı ben makinamda ne yapayım.?Silmeye kalktığımda sunucudan da siliyor.Bilmiyorum yani alıştığım düzeni bozdu, çok farklı imap,hemen pop3 e döndüm.

graindor

Son mesajımdan bu yana sorun ediyordu aslında.Chapta kilidi açta gel.Devam etti böyle, son bir haftaya kadar.Canıma tak demişti."Şifremizi değiştirelim bakalım" dedim.Şifre değişikliğinden sonra bir daha yapmadı 7 gündür.Bıçak gibi kesildi sorun.Nereye gidersem ne kadar ip değişirse değişsin bağlanıyor. Eski şifremde var bir şeyler bana denk geldi demek. :)

garafatma

Sorun çözüldüğüne göre banada kapamak kalmış :)
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010