ThinClient için Linux Dağıtımı

Başlatan iRoNMaSTeR, 19 Mart 2009 - 13:11:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

iRoNMaSTeR

Arkadaşlar Bir projeden kalan HP marka bir Thin Client mevcut elimde
256 Mb ram 512 mb da flash diski var 1000mhz işlemci ve onboard ekran ve ses kartları mevcut. Bu cihazı internet için masaüstünde kullanmak istiyorum zira evde 800 watt güç kaynaklı, Gigabyte X38DQ6 ,q6600 ve nvidia 8800 gt olan bir makineyi sırf internet için kullanmak istemiyorum.
İnternette gezebileceğim , NTFS,FAT 32 gibi disklerimde ki avi dosyalarımı seyredebileceğim ve PDF ile open office dökümanlarında çalışabileceğim bir dağıtım arıyorum.
Sistemi USB flash bellek (1-4 gb) üzerine kuracağım tamamiyle onun üzerinde çalıştıracağım ve kullanacağım.
Sistemi 24 saat açık bırakacağım çoğu zaman, torrent indirmelerini yapması için .Fakat harici bir diske indireceğim bunları.
Yaptığım değişiklikler kurduğum programlar her seferinde yeniden yapılandırayım istemiyorum.
Aradığım en temel özellikler Az ram harcasın zira 1-2 aydan önce cihaza Ram takviyesi yapamıyorum.
.dep paket dağıtımını kullansın.zira diğer PC lerimde ubuntu/debian gibi sistemler kullanıyorum programları tekrar tekrar indirmeyeyim.
internet tarayıcı olarak Firefox veya daha hafif bir şey olabilir.
hafif fakat kullanışlı bir masaüstü olsun.
Slash linux kurdum fakat KDE masaüstü sistemi çok zorladı.
Damn Small kurdum hem oaket yönetimi hemde sistemi bana çok zor geldi.
makinenin üzerinde ki 512 mb lik diski Swap olarakda kullanabilirim Harici Diski Disk olarakda kullanabilirim.

Tavsiyeleriniz çok önemli arkadaşlar. Bir yol gösterirseniz sistemi bugun yarın kurup evde fan gürültüsünden kurtulayım.

hasansahin

Senin ihtiyaçlarını karşılayabilecek birçok alternatif var.

1. Lubuntu (ubuntu lxde sürümü - forumda arayın)
2. Xubuntu
3. MoonOS
4. Linuxmint 6 Fluxbox (XFCE biraz sıkıntılı)
5. Debian 5 LXDE/XFCE (daha önce debian kullanmadıysan biraz uğraşman gerekebilir)

Deb kullanmayanlardan,

1. Archlinux + LXDE veya XFCE
2. Zenwalk
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.
Albert Einstein.

extremebrutal

.deb kullanan, Ubuntu tabanlı hafif dağıtımlarda tek geçerim:

#!CrunchBang Linux

hasansahin

evet, bu dağıtımda senin işine yarayacaktır. Artık tercihi sen yap :)
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.
Albert Einstein.