[Çözüldü]NVIDIA güncel sürücüsü ve Compiz'in açılışta başlamama problemi

Başlatan m.erin, 24 Mart 2009 - 20:04:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

m.erin

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir forumu üye olmadan takip ediyorum, başarılı bir çalışma... Teşekkürler...

Sorunum;
Linux ile donanım problemi çekmeyeceğim bir sistem topladım. Ekran kartı ASUS 512MB EN9400GT. Depolardaki Nvidia sürücülerinin eski olması sebebiyle versiyon 180.29 Nvidia sürücüsünü indirdim ve kurdum. Sürücü, eski versiyonlara göre sanki biraz daha oturmuş diyebilirim. Ancak compiz efektlerini sistem açılışında varsayılan olarak başlatamıyorum. Her ne denediysem olmadı, her seferinde normal şekilde açıldı.

Sistem > Tercihler > Oturum Tercihleri' nde "compiz --replace" şeklinde uygulamayı eklememe rağmen sonuç aynı. Sistem efekt olmadan başlıyor, ama konsolda "compiz --replace" komutunu verdiğimde veya Görsel Efektler kısmından ayarladığımda efektler uygulanıyor.. Her nedense oturum tercihlerine girdiğim değer, bilgisayar açılınca algılanmıyor.

Bu problem oluşunca Nvidia' nın kurduğum tüm sürücülerini kaldırdım ve Donanım Sürücülerinden, Ubuntu'nun sürücüyü kendisinin yüklemesini sağladım. Bu şekilde problem olmuyor,  efektler açılışta varsayılan olarak çalışıyor. Ancak bu sürücünün performansından memnun değilim. 180.29 sürücüsünü kullanmak istiyorum fakat her açılışta da "compiz --replace" yapmak istemiyorum.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim...

agritux

m.erin

Cevap için teşekkürler.. Verdiğiniz başlığı ve başlık içerisinde geçen diğer linkleri incelemiştim. "compiz --replace" yerine "fusion-icon" komutunu da denedim sonuç aynı. Yukarıda yazmayı unutmuşum.. İlginç bir durum. Sürücü yüklenirken sanırım bir problem oldu. Tekrar denemekte fayda var, tabi başka bir önerisi olan varsa onu da uygulayabilirim. Teşekkürler.

agritux

m.erin

Evet yüklü.. Zaten "fusion-icon" komutunu oturuma eklediğimde fusion-icon compiz başlamadan çalışıyor, efektleri görebilmek için gene compiz ile replace etmem gerekiyor.

bytan

Eğer oturum açıldıktan 30 sn sonra, el ile komutu verip çalıştırabiliyorsanız, bu işlemi bir betik ile yaparsak yine çalışır. Neden kendiliğinden çalışmıyor sorusuna yanıtım yok. Bununla ilgili görüşü olan yazacaktır mutlaka. Linux öyle bir sistem ki, farklı yollara her zaman açık.  :)

Gelelim işlemimize. Aşağıdaki ile compiz_replace.sh adında bir betik oluşturalım:

gedit ~/.config/compiz_replace.sh

30 olarak belirttiğim değeri, saniye cinsinden kendinize göre ayarlayabilirsiniz:

#!/bin/bash
sleep 10
killall compiz
sleep 30
compiz --replace

Çalıştırma hakkı verelim:

chmod +x ~/.config/compiz_replace.sh

Betiğin kendi başına çalışıp çalışmadığını kontrol edebilmek için aşağıdakini kullanın:

~/.config/compiz_replace.sh

Eğer betik işinize yarar durumda ise artık başlangıca ekleyebilirsiniz.

Sistem > Tercihler > Oturum Tercihleri
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

m.erin

@bytan, ilginiz için teşekkürler. Ubuntu x86 4GB ram'imi 3.5GB olarak gördüğünden x86_64 sürümünü yükleyeceğim. Aynı problemi yaşarsam yönteminizi deneyeceğim. Şu an deneyemiyorum çünkü var olan sistemi geçici olarak kaldırdım. Eğer yeni kurduğum sistemde aynı problemi yaşarsam dediğim gibi yönteminizi dener ve de sonucu buraya yazarım. Teşekkür ediyorum, iyi çalışmalar.

bytan

Yeni sistemle umarım yaşamazsınız. Olur da sorun çıkartırsa, yeni durumunuzu bekliyor oluruz. İyi çalışmalar.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

m.erin

Tekrar merhaba...
64 bit Ubuntu'yu sistemime kurdum, güncelleştirmelerin arkasından NVIDIA'nın en güncel sürücüsünü indirdim ve kurulumu gerçekleştirdim. compizconfig-settings-manager ve fusion-icon kurulumlarını gerçekleştirdim. Sistemimi yeniden başlatsam da ayarlarım kaybolmuyor ve başlangıçta efektler açılıyor :) NVIDIA'nın güncel sürücüsü olan sürüm 180.29'u kullanmanızı öneririm. Depodaki sürücüler eski ve tam performanslı çalışmıyor. Güncel sürücünün grafiklerinden memnunum şuan. Aslında önceki kurduğum sistemde de bir problem yoktu, efektlerde neden böyle birşey oldu hala anlayamadım. Neyse sorunumuz halloldu..

Bu arada 64 bit Ubuntu bilgisayarıma sanki tam uydu, birsürü program kurulumu yaptım şu an hala stabil ve sağlıklı çalışıyor, güncellemelerde, donanımda herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Umarım böyle devam eder :)

Yardımlarınız için teşekkürler...

garafatma

Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010