MP3 Player

Başlatan denizhanyerel, 25 Şubat 2009 - 00:17:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

denizhanyerel

Merhaba. Bende Sigmatel SoC li bir MP3 player var. Linux'tan bu cihaza transfer yapabiliyorum ve herhangi bir uyarı almıyorum. Ancak sık sık karşıma şu sorun çıkıyor: Dinlediğim parçalar birbirine karışıyor.
Örneğin 60. sırada Alanis Morisette'nin bir parçası var. 61. sırada da Kate Bush'un bir parçası var. 60'ı seçtiğimde sorunsuz çalmaya başlıyor ve bir anda 61. parçayı başından itibaren çalmaya başlıyor. Ancak ekranda hala aynı parçanın ismi, çalınan süre, parça numarası vs. var. Mesela 58. parçada 75. parçanın yaklaşık 1:00'ından itibaren olan büyük bir bölümünü çalıyor ve ekranda 58. parçanın adını ve numarasını yazıyor. Buna benzer olayları önceden de yaşamıştım. Anlaşılan dosya sisteminde bir problem var. Dosya sistemi vfat olarak gözüküyor.

Asıl merak ettiği şu: Elimde bir scsi disk var ve FAT32 formatlı. Bu diskte de benzer sorunu yaşamaktan korkuyorum. (Şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım.)

Bu tam olarak nedir? Hangi sihirli komutları yazıp size detaylı bilgileri vermeliyim?

NOT:
Kubuntu 8.04(x86)
Kernel: 2.6.24-23-generic
EHCI Host Controller
Manufacturer: Linux 2.6.24-23-generic ehci_hcd
Linux User #489601
Ubuntu User #27213

heartsmagic

Sorunun Linux tarafında olduğu kesin değil bence. Sonuçta fat olan bir sisteme sen dosya gönderiyorsun ve Linux'un işi orada bitiyor. Gerisi mp3 oynatıcı ile ilgili bir durum gibi geliyor bana. Ancak bu iş Windows üzerinden yapınca tekrarlanmıyorsa işte o zaman kesinlikle Linux ile alakalı bir gariplikten şüphelenmemiz gerekiyor.

Diğer disk sorusunu anlamadım. Nasıl bir değişikliğe gideceksin? Bu mp3 oynatıcı nasıl bir şey? Disk değiştirebiliyor musun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

denizhanyerel

Windows üzerinden bu transferi yaptığımda hiçbir sorun yok. MP3 player'ın üzerinde Casper yazıyor. Üzerinde Sigmatel STMP35xx yongası var. Diskli değil. SD kart kullanıyor. Genellikle SD karta yazılan mp3 dosyalarında bu sorunu yaşıyorum. Cihazın dahili hafızasına yazılan dosyalarda şu ana kadar böyle bir sorun çıkmadı.

Bu bilgisayarda bir tane de 4GB kapasiteli FAT32 formatlı bir HDD var. Taşınabilir olduğu için FAT32'yi tercih ettim. Bazı önemli dosyalarımın bir kopyasını da bu diskte tutuyorum. Bu diskte şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım ama MP3 playerda yaşadığım sorundan dolayı endişeleniyorum. Ne yapmam gerekiyor?
Linux User #489601
Ubuntu User #27213

garafatma

Mp3lerini attıktan sonra sağ tıklayıp "diski çıkar" dedikten sonramı çıkarıyorsun peki playerı?
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010