kurulum, güncelleme..

Başlatan meskar, 25 Nisan 2008 - 23:30:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

meskar

Merhaba arkadaşlar,

daha önce "acer"  bölümünde yazdığım gibi, ubuntu'nun yeni versiyonunu kurdum ve bir çok sorunla karşılaştım. Çok uğraştım ama pek de bir şey halletmiş değilim.
Sistemi silip yeniden kurmayı düşünüyorum. Sizce yeniden kurmak sorunları hallediyor mu? önerir misiniz, bunu?
bir de güncelleme ile ilgili bir sorun var. Herkes bir sürü güncelleme olduğundan bahsediyor ama ben pek karşılaşmadım. Söz konusu güncellemeleri kendimiz mi gerçekleştiriyoruz yoksa windowstaki gibi bir güncelleme uyarısı gelmesi üzerine mi yapıyoruz?
İyi geceler.

heartsmagic

Aynı dağıtımın aynı sürümünü kuracaksan genelde yeninden kurmak fayda vermez. Sorunların üzerine gidip araştırma yapman daha akıllıca.
Güncellemeler sana aslında bildirilir. Fakat forumdaki örnek sources.list'i kullanırsan daha geniş depoya ulaşırsın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

meskar

haklısınız, ancak sorunun üstüne gitmem için önce ingilizce öğrenmem gerekecek sanırım :) çok basit bir şeyin olmasını istiyorum ben, o da şudur: ekranımın sol üst köşesinde "applications" değil de "uygulamalar" yazması. önceki sürümde tamamen türkçeydi. şimdi benim bu sürümü doğru kullanabilmem için, yeniliklerinden faydalanabilmem için önce bunu türkçeleştirmem gerekiyor. bu yüzden sorunun üstesine gidemeyiyorum. tabii iki üç haftalık bir kullanıcı olmam da ayrı bir sorun :) off of.

heartsmagic

Tamam da sadece orada Applications yazıyor altı zaten Türkçe. Şu an onu çözemezsin, sonraki güncellemelerde olacak bir şey o sanırım. Haliyle bekle. Kaldı ki o kadar büyütülecek bir problem değil şu anda.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.