[Çözüldü] Localhost dosya yolunu değiştirmek

Başlatan maydin95, 23 Ocak 2011 - 20:45:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maydin95

Arkadaşlar localhost yazdığım zaman /var/www dizinindeki dosyalar çalıştırılıyor. Fakat ben herhangi bir yerde açtığım dizindeki dosyalardan çalışmak istiyorum. Windowsta IIS ayarlarından varsayılan dosya yeri değiştirilebiliyordu fakat Apache kullanarak nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. Giriş dizinini nasıl değiştirebilirim.

Ayrıca kod tamamlama özelliği olan bir PHP düzenleyicisi önerebilir misiniz?
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

maydin95

Hata kodunu değiştirdim ama dil ayarları farklı gibi. Türkçe karakterler çalışmıyor. Latin5 olması lazım Türkçe galiba. Windowsta yaparken böyle yapıyordu galiba. Bunu nasıl değiştirebilirim.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

heartsmagic

Sorun değişti mi?
Pek anlayamadım şu anki problemi.

maydin95

Özür dilerim, yanlışlıkla hata kodu dedim artık aklımda o anda ne varsa. Neyse dosya yolunu değiştirdim o çok zor bir şey değilmiş ama HTML ve dolayısıyla PHP dosyalarını herhangi bir tarayıcı ile açtığımda Türkçe karakter çıkmıyor. Onun yerine farklı şeyler çıkıyor. Windowsta MySQL ya da IIS kurulumunda dil ayarını Latin3 ten Latin5e çeviriyorduk. Böylece Türkçe karakterler de çıkıyordu. Bunda da öyle bir ayar var mı ya da nasıl Türkçe karakterler çıkabilir.

heartsmagic

maydin95

O HTML dosyası üzerinden yapıyor. Benim istediğim sistem üzerinden. http://www.pcnet.com.tr/forum/web-gelistirme/159322-apache-2-turkce-karakter-sorunu.html ve http://www.huysuzadam.com/2009/05/23/mysql-turkce-destegi-collation-ve-character-set-nedir/ sayfasında bazı ayarlar mevcut oradan mı yapmam lazım. Çünkü Windowsta html dosyasına rastgele bir şey yazınca çalışıyordu aynı şekilde php de de.

heartsmagic

İstediğin şey httpd.conf dosyasındaki AddDefaultCharset kısmı olmasın?

maydin95

Tamam bu sorun da çözüldü. Bunu da şu şekilde hallettim:
- Uçbirime bunu yazarak ayar dosyasını açalım : sudo gedit /etc/apache2/httpd.conf
- Sonra şunları ekliyoruz : AddDefaultCharset UTF-8
- Ve sunucuya yeniden başlatıyoruz : sudo /etc/init.d/apache2 restart
Sonra Türkçe karakterler görünüyor. Aslında Windowsta MySQL kurulurken ayarlar yapılıyordu da neyse. Şimdilik sorun yok. Eğer sonra Mysql bir şey verirse açtırırız konuyu. Konu kapanabilir.

heartsmagic

Ekliyoruz dediğin kısım sanırım şu an görünmüyor.

maydin95

Şimdi bu halloldu da farklı bir sorun ortaya çıktı. Şöyle bir HTML sayfam var:
<form action="form_sonuc_post.php" method="post">
    İsim:  <input type="text" name="username"><br>
    Email: <input type="text" name="email" ><br>
    PHP'yi ne amaçla kullanıyorsunuz :
<select name="amac[]" MULTIPLE>
<OPTION>seçiniz</OPTION>
<option>iş için</option>
<option>özel</option>
<option>okul</option>
</select>
<input type="submit" name="submit" value="Bilgileri Gönder">
</form>

Bu sayfaya LOCALHOSTtan girince � (Siyah üçgen içinde soru işareti) çıkıyor özel karakterler yerine.. Doğrudan tarayıcıdan açınca normal, bir şey yok. Bunu nasıl halledebilirim.

İkinci olarak PHP sayfası hatalı ise dosya çalışmıyor. Windows IIS'de ise hatanın kaçıncı satırda ne olduğunu söylüyordu. Aynı GCC'deki gibi. Apache'de böyle bir özellik varsa nasıl açabilirim.

heartsmagic

@maydin95, tek başlıkta birden fazla sorun konuşur olduk. Düzen namına cidden foruma ters bir durum bu.
İlk sorunu anladım ancak bu bir HTML sayfası ise Apache ile alakası yoktur mevzunun. Haliyle sanıyorum ki doğrudan kodlaman içinden halletmelisin.

PHP hata yorumlaması için forumda arama yapabilirsin. @canosayan çözümü paylaşmıştı.

maydin95

canosayan'ın nasılı ile bu sorunu da çözdüm. Türkçe karakter ise farklı bir şeymiş. Neyse konu kilitlenebilir.

heartsmagic

Kilitlenecek başlıklar için ilk iletini [Çözüldü] olarak değiştirirsen bizler açısından da kolaylık sağlamış olursun.