Kurulumda disk bölümünü nasıl ayarlarım?

Başlatan iugula, 13 Şubat 2009 - 21:53:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

iugula

ilk defa ubuntu kullanıcam.alışana kadar ve öğrene kadar XPye ihtiyacım olacak sanırm.harddisk c ve d olarak ayrılmış durumda..ilk olarak neler yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.çok fazla konu var araştırdım fakat istediğim cvpları tam anlamıyla bulamadım.ubuntu indirdim şuan iso olarak cdye yazdırıorum hatta bitti :D
peki bu süreçten sonra neler yapmalıyım.D yi boşaltıcam ilk olarak daha sonra..yapmam gereken önemli şeyler var mı acaba??

heartsmagic

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php5?title=Kurulum

Aşamalara göz atarsan bilgi verecektir. Kabaca anlatalım. Kuruluma geçip disk bölümlemeye geldiğinde Elle olan seçeneği işaretle ve devam et. D olan bölümün D olarak görünmeyecektir zira Linux altında harflendirme bu şekilde değildir. Muhtemelen /dev/sda1, /dev/sda2,.. şeklinde göreceksin. D olan bölümün sırasından veya boyutundan hangisi olduğunu belirle ve sil. Önce bir takas alanı aç. Eğer belleğin yeterliyse -örneğin 1GB- takas için 500 MB yeter. Bölüm biçimlendirmesi için swap kullanacaksın. Daha kalan bölümü Ubuntu için kullan. Kurulumda sana soracaktır, bu bölümü / olarak ayarlaman lazım.

Dikkat edeceğin nokta yanlış bölümü silip işlem yapmaman gerektiğidir. Forumda bu bölüme bakarsan daha önce sorulmuş bu tip sorulara ve cevaplarına rastlarsın.

Not: Konuyu böldüm ve taşıdım.  
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.