Wireless adaptorun ışığının titremesi

Başlatan rotorcli, 13 Şubat 2009 - 22:35:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rotorcli

Merhaba arkadaşlar

Acemi bir linux kullanıcısının zahmetli broadcom wireless adaptör kurulumundan(Broadcom bcm4306(rev 3)) sonra, adaptörün çalıştığını gösteren mavi ışığı veri alışverişi sırasında titremeye, kimi zaman yanıp sönmeye başladı. Donanıma zarar vermesinden endişe ediyorum. Kurulumu şu şekilde yaptım ( http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/b43#fw-b43legacy )

Fakat bunu kurmaya başlamdan önce, denediğin yüzlerce yoldan birinde :) şunu yapmıştım:

echo -e 'blacklist bcm43xx\nblacklist wl' | sudo tee -a /etc/modprobe.d/blacklist
sudo apt-get install ndiswrapper-utils-1.9
mkdir ~/bcm43xx; cd ~/bcm43xx

https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/Driver/bcm43xx/Feisty_No-Fluff

Sanıyorum ndiswrapperı da kurmuş oldum. Ve bazı yerlerde, daha önceden bu konu ile ilgili yazılarda firmware ile ndiswrapperın çakışmış olabileceğini söylüyorlar. Ndiswrapperı kaldırmalarını tavsiye ediyorlar.

Bu doğru bir tespit mi? Ndiswrapperı kaldırmanın herhangi bir şeyi etkileyip etkilemeyeceğinden emin olmak istiyorum tekrardan bağlantıyı kaybetmek istemiyorum.

Ben ndiswrapperın yüklü olup olmadığını nerden bilebilirim? Yüklü olup olmadığını tespit ve kaldırmak için hangi komutları yazmam gerek?

xxx3

Aslında bende de aynı sorun var büyük bir problem çıkaracağını sanmıyorum uzun zamandır kullanıyorum bende bir sorun olmadı bilgisayarım hp pavilion dv5000  diğer sorunun hakkında ben birşey diyemeyecem ama ustatlar mutlaka cevaplıycaklardır  :D

heartsmagic

@rotorcli, eğer ndiswrapper için yaptıkların o üç (hatta bir) satırdan ibaretse mesele ndsiwrapper ile ilgili değildir. Sen sadece kendisini kurmuşsun. Bir inf dosyası için işlem yapmamışsın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

rotorcli

inf için işlem yapmaya çalıştım. Sanıyorum ndiswrapper diye birşey(utility) yok dedi. Yani bu tip bir hata verdi. Tam hatırlamıyorum.

Onun için ndiswrapper'ın kurulu olup olmadığını nasıl anlayabilirim diye sordum? Bunu sorgulayacak komutu biliyor musunuz?

heartsmagic

Sen zaten yukarıda ndiswrapper-utils'i kurmuşsun. O beraberinde ndiswrapper-common'ı getirir. Sorun kurmakta değil, inf dosyasıyla işlem yapıp yapmadığında. Yine de görmek istiyorsan:

dpkg -l | grep ndiswrapper

komutuyla veya Synaptic aracılığıyla görebilirsin. Eğer kuruluysa sana komut sürümleri gösterir.

Fakat daha önemlisi:

ndiswrapper -l

ile inf dosyaları kurulumu yapılmış mı diye bakmaktır.

rotorcli

Öncelikle teşekkür ederim yardımlarınız için

dpkg -l | grep ndiswrapper
ii  ndiswrapper-common                         1.52-1ubuntu1                           Common scripts required to use the utilities

ndiswrapper -l
Error: no ndiswrapper utils found!

şeklinde çıktı. Bu ne demek oluyor?

heartsmagic

Bir şekilde ndiswrapper-utils'i kaldırmışsın. Tekrar kurarak son komutu deneyebilirsin.