[Çözüldü] KDE 4.1 de ekran titreme sorunu

Başlatan darkRider, 11 Şubat 2009 - 10:06:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

darkRider

Merhaba arkadaşlar gnome kullandıktan sonra kde kullanmam demiştim ama büyük konuşmuşm sanırım. Eclipse de proje gelişitirirken pencerelerle ilgili bir sorundan dolayı KDE kullanmam icap etti yükledim KDE yi fakat 10 saniyede bir ekranin alt kısımları titriyor ekran kartimdan olduğundan eminim gnome da böyle bir sorun olmuyor hiç  :-[.
glxinfo | grep render   yazınca ....

direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) 915GM 20061102 x86/MMX/SSE2

ekran kartimi gösteriyor. fakat hardware Drivers da görünmüyor hiç* bir şey. Synaptic paket yöneticisinden intel 915 ile ilgili driverlari da indirdim fakat işe yaradimi bilmiyorum. XORG config dosyasinin icerigi şudur, ne yapmamı önerirsiniz acaba?:

Section "Device"
   Identifier   "Configured Video Device"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier   "Default Screen"
   Monitor      "Configured Monitor"
   Device      "Configured Video Device"
EndSection

erginemr

@darkRider,

Intel ekran kartınızın sürücüsü doğru kurulmuş ve 3D özellikleri etkin. Gnome'da da düzgün çalıştığına göre, sorunun KDE ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

Eğer KDE4'ü kurduysanız, KDE4.2'ye Compiz benzeri efektler eklemişlerdi. Bu efektlerin nereden ayarlandığını bularak devre dışı bıraktığınızda titreme ortadan kalkıyor mu?

darkRider

xorg.conf dosyasinda ekran kartimla ilgili birseyin yazmamasi normal mi peki? aslında grome da da titreme oluyor ama bilgisayar ilk açılırken yapıyor sonra yapmıyor. KDE 4.1 kuruldu, compiz aktif değil yani öyle kastırabilecek birsey yapmıyor kanımca ama yine bakayim.. kde 3 ü yüklemek istemistim ama depolardan kaldırmışlar sanırım bulamadi dosyalari  ::)

bytan

Compiz ile yapılan efektlerin benzerini KDE4 içine eklemişler. Bunları kapatabiliyorsanız @erginemr'in dediği gibi önce bunu deneyin.

KDE3 mevcut depolarda yok. Burada bir anlatım var.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

erginemr

Güncel X sürümlerinde xorg.conf dosyası bu şekilde, içi boş. Hatta bu dosyayı tamamen silseniz bile masaüstü açılıyor.

Ekranın alt kısmının titremesi, ekran kartının tanınmasından ziyade, insanın aklına monitörle ilgili bir problem olabileceğini getiriyor. Sanki monitör, Linux masaüstünde varsayılan olarak kullanılan yenileme hızında (refresh rate) titreşiyor.

darkRider

@bytan, gosterdigin topic i denemistim fakat 2. adimda hata verdi dosyalari bulamadigi ile ilgili...

@erginemr, tazeleme oranını da degistiremiyorum makinem notebook acer aspire 1642WLMI, 60Hz de sabit degismiyor yani 50 Hz olmuyor. Monitoru nasıl tanıtabilirm ubuntu da?

erginemr

Bu bir dizüstü bilgisayar:
http://www.vizyonsistem.com/productDetail.aspx?lngProductID=557

Ama siz sanırım harici bir monitör kullanıyorsunuz. Sorun da bu monitorde... mi acaba?

matafleur

System=>gelişmiş=>ServisYöneticisi 'ne girip Detecting RNDR changes servisini kapatın.Muhtemelen sorununuz çözülecektir.

darkRider

Alıntı yapılan: matafleur - 11 Şubat 2009 - 18:02:40
System=>gelişmiş=>ServisYöneticisi 'ne girip Detecting RNDR changes servisini kapatın.Muhtemelen sorununuz çözülecektir.

KDE de system de  Service Settings diye bir şey var orda da çalışan servisleri gösteriyor fakat  Detecting RNDR changes diye bir servis yok...
monitor tanıtma diye birşey varsa belki o işimi görebilir diye düşünüyorum  :-[

erginemr

Alıntı yapılan: erginemr - 11 Şubat 2009 - 17:34:08
Bu bir dizüstü bilgisayar:
http://www.vizyonsistem.com/productDetail.aspx?lngProductID=557

Ama siz sanırım harici bir monitör kullanıyorsunuz. Sorun da bu monitorde... mi acaba?

darkRider

@erginemr , kusura bakmayin cevap vermeyi unutmusum ustte, evet notebook aynı, fakat harici bir monitor kullanmıyorum. ubuntu kurdum gnome da sorun yok, kde4.1 kurdum kde de titreme yapmaya başladı...

matafleur

Alıntı yapılan: darkRider - 12 Şubat 2009 - 09:45:29
Alıntı yapılan: matafleur - 11 Şubat 2009 - 18:02:40

KDE de system de  Service Settings diye bir şey var orda da çalışan servisleri gösteriyor fakat  Detecting RNDR changes diye bir servis yok...
monitor tanıtma diye * bir şey varsa belki o işimi görebilir diye düşünüyorum  :-[
? Olması lazım.Kde'nin bir parçası olarak geliyor.

Screenshot  aynı yer hakkındamı konuşuyoruz acaba?

darkRider

@matafleur , ALLAH RAZI OLSUNNNN hepinizden.... çok teşekkür ederim  ;D

(System Settings --> Advanced  sekmesinde buldum, servisi durdurunca sorun kalmadi)   yaşasin LINUX...

matafleur

Rica ederim ama benim görüşüm teşekkür edilecek olan ben değil ilgilenen herkes olmalı (:

Bu arada ufak bir not.Laptopuna harici bir monitör bağladığında algılamayabilir.Böyle bir sorunla karşılaşırsan en azından algılayana kadar bu servisi aktif hale getirmen gerekiyor.

Eğer sorun hallolduysa konunun başlığına bir [çözüldü] ibaresi ekleyebilirmisin?

erginemr

Ben de @darkRider'a geçmiş olsun dedikten sonra, günün kahramanı ;) @matafleur'e teşekkür ediyor ve başlığı kapatıyorum.