[Çözüldü] AC 97 ses kartı

Başlatan Google, 06 Mayıs 2010 - 21:30:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Google

lspci | grep Audio  kodunun çıktısı aşağıdaki gibi arkadaşlar

00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller (rev 03)

alsa derlemesiyle uğraştım beceremedim heralde benim karta göre değil o derleme intel8x0 olarak dene demiş bazı arkadaşlar öylede yaptım ama hata veriyor bi noktadan sonra ilerlemiyor.Yardım edebilirseniz sevinirim kaç gündür uğraşıyorum birde Karmic Koala 9.10 kullanıyorum.

edit : en şurada kaldım aşağıdaki koddan sonra ilerliyemiyorum.
cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec

cat: /proc/asound/card0/codec97#0/ac97*: No such file or directory

eribol

Yükseltme durumunuz varsa yükseltmek en kısa yol olabilir. 2.6.27-7-generic sürümlü kernel ile kullanan biri kerneli yükseltince derleme yapamamış. Eğer imkanınız varsa depodan bu çekirdeği kurup tekrar derleme yapar mısınız?

Google

yükseltme yaptım geçen gün hocam zaten ordada aynı sorun oldu sonra 9.10 a geri döndüm mesajı editledim ilerleyemediğim noktayı yazdım kontrol edip birşey söyleyebilirseniz sevinirim.

eribol

Hocam ben hiç donanım sorunu yaşamadığım için pek yardım edemiyeceğim ama siz yardım edeceklere ls /proc/asound/card0çıktısını verirseniz biraz ileriye gidebilir iş.

Google

Alıntı yapılan: eribol - 06 Mayıs 2010 - 22:41:44
Hocam ben hiç donanım sorunu yaşamadığım için pek yardım edemiyeceğim ama siz yardım edeceklere ls /proc/asound/card0çıktısını verirseniz biraz ileriye gidebilir iş.
tamam hocam ilgin için teşekkürler.
ls /proc/asound/card0
çıktı

ls: /proc/asound/card0'e erişilemedi: No such file or directory

eribol

ls /proc/card0/*ne diyor? Ayrıca ALSA başlığında sizin kartın desteklenip desteklenmediğine baktınız mı?

Google

Alıntı yapılan: eribol - 06 Mayıs 2010 - 23:06:33
ls /proc/card0/*ne diyor? Ayrıca ALSA başlığında sizin kartın desteklenip desteklenmediğine baktınız mı?
ls: /proc/card0/*'e erişilemedi: No such file or directory

aynı durum hocam alsada intel8x0 var intel olduğu için onu denedim 8x0 ın içinde benim kart varmıdır tam emin değilim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Mayıs 2010 - 00:12:21

alsa mixerde ekran görüntüsü linkteki gibi hocam sanırım destekliyo orda modelinide göstermiş

http://www.resimupload.com/ds165400010_ekrangoruntusu.html

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Mayıs 2010 - 00:22:13

hocam şimdi farkettim çok az ses var ama çok zor duyuluyo kulaklığı takınca farkettim bunu nasıl arttırıcaz acaba?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Mayıs 2010 - 00:31:39

Hocam sorunu hallettim yerimden zıpladım bi anda kulaklık vardı şuanda ses çok iyi durumda fazlasıyla iyi hemde :D aynı sorunu yaşayanlar için anlatıyım ben durumu

ses simgesini sağ tıklayıp ses tercihlerinden çıkış sekmesine gelip bağlayıcı yı analog output (LFE) NO Amplifier yaptıktan sonra sorun halloldu ilginiz için teşekkür ederim.

eribol

Geri dönüş için teşekkürler :)