[Çözüldü] Java Kurulumu İle ilgili Hata

Başlatan rebelpirate, 28 Ocak 2009 - 22:39:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rebelpirate

Merhaba arkadaşlar uzun zamandan beri ubuntu kurmayı istiyordum ve sonunda ubuntu 8.04 sürümünü Windows a alternatif olarak 30 gb lık bir alana kurdum. siteden araştırıp birkaç program kurdum ancak java programını bir türlü kuramıyorum. aşağıda resimde görülen yere geliyor ve hiç bir işlem yapamıyorum öylece kalıyor. iptal ettiğim zaman daha sonra hiçbir programı kuramıyorum. bunu yüzünden ubuntuyu birkaç defa kaldırıp yeniden kurdum ama nafile. bugün internetten 8.10 sürümünü indirip kurdum ancak java kurulumunda yine aynı şeyle karşılaştım. acaba bunu nasıl çözebilirim.

Yukarıda araç çubuğunda da (güncelleme var diye yazan yerde) bir hata oluştu lütfen hatayı tespit etmek için Paket Yöneticisini sağ tıklayarak açılan menüden çalıştırın * ya da konsoldan apt-get komutunu çalıştırın. Hata Mesajı " Error:BrokenCount>0" bu, genellikle kurulu paketlerinizin karşılanmayan bağımlılıkları olduğu anlamına gelir. diye * bir şey yazıyor.

[IMG]http://i40.tinypic.com/wi60ev.png[/img]

In a world without walls and fences, who needs windows and gates?

atomkarinca

Tab tuşuna basmayı denediniz mi? Bu şekilde komutlar arasında geçiş yapabiliyor olmanız gerekiyor.

rebelpirate

sorunda o işte tamam tuşuna basamıyorum. tamam tuşu aktif değil yani.

rebelpirate

uç birimi kapattığım için şimdi yeniden yüklemek istedim bu seferde

E: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock - open (11 Resource temporarily unavailable)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?

diye bir hata verdi bunu nasıl çözebilirim ?

rebelpirate

silmeme izin vermiyor. silinirken hata oluştu diyor.

rebelpirate

E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem. diye bir hata verdi.

forumda arattırdım
sudo dpkg --configure -a

buldum bu kod ile düzeltiliyor sanırım.

yarın tekrar deneyeceğim javayı umarım başarabilirim.

heartsmagic

Evet son problemini bulduğun komutla düzeltirsin.
Eğer synaptic açıksa apt-get veya aptitude kullanma, kullanacaksan da synaptic'i kapat.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

rebelpirate

problemim çözüldü. yardımlarınız için teşekkürler.