Ubuntu 8.10 kurulumunda hata

Başlatan Erdal_Demir, 23 Kasım 2008 - 16:20:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erginemr

Alıntı yapılan: Erdal_Demir - 02 Aralık 2008 - 11:44:56
...
1- Ubuntu simegesi ve gelip giden şerittre ALT+F1 'e basmam sonucu çıkan yazılardan göze çarpan şey;
Alıntı Yap{DRDY ERR}
{ICRC ABRT}
exception Emask 0x0 SAct 0x0 SErr 0x0 action 0x6
BMDMA stat 0x64
Tüm yüklenen dosyaların karşılığı [OK] olmasına karşın;
Starting System Tools Backends system-tools-backends   [fail]      => Gösteriyordu
...

Bu konuda şu hata raporları yazılmış:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/285892
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/279693

Ve konu (daha az alakalı diğerleri arasında) şu başlıklarda gündeme gelmiş:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=937738
http://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/sata-hard-drive-issue-669084/

Sorunun olası kaynağı olarak iki şeye işaret ediliyor:
A. Sabit diskte arıza (örn. bad sector) olabilir.
B. SATA disklerle ilgili bir uyumsuzluk olabilir.

Yalnız, eski mesajlarınızdan birinde sisteminizin özellikleri:
Alıntı YapPentium III 550 Mhz
320 Mb Ram ~
40 GB Harddısk Ide    [ 40Gb (C) = Bu bölüme Windows XP Service Pack 3 yüklü ]
80 GB Harddisk Ide    [ 40Gb (D)  + 40Gb (E)  ]

olarak görünüyor. Bu durumda SATA disklerden ya da SATA kontrol arabiriminden bahsedemeyiz, değil mi?

Aksi takdirde, şu iki başlıktaki:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,1912
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,5020

şu iki iletide yazılanları önerebilirdim:
Alıntı yapılan: izzetguntalaz - 30 Haziran 2008 - 18:55:10
Bios tan AHCI modu kapatıp SATA modu IDE mod a değiştirirsen bir faydası olabilir.

Ama bir önceki mesajımda bahsettiğim gibi önce iso nun doğruluğu kanıtlanmalı, iyi bir cd ye yavaş yazılmalı.

Alıntı yapılan: Kirmizi - 26 Kasım 2008 - 18:31:44
Anakartiniz P35, P45, X48 chipsetlerine sahipse güncel BIOS yükleyin.
Kullandiginiz donanimda Raid HDD leriniz varsa bunlari devre disi birakin.
BIOS ayarlarinizdan SATA modunu AHCI ye cevirin.( HDD leri AHCI modunda iken Windows kurulumu yapmadiysaniz bu ayar sonucu windows bolumunuz acilmaz. Tekrar eski haline getirip windowsu o sekilde kullanabilirsiniz.)
BIOS ayarlarinda SATA bölümünde SATA IDE gibi bir ayar varsa bu sekilde deneyebilirsiniz.
BIOS ayarlarinizi ezbere biliyorsaniz BIOS u default yaparak sistemi acmaya calisin.
Harici kullandiginiz USB aygitlarini devre disi birakin.
Md5sumlarin dogru oldugundan emin olun.
ISO imajini mümkün olan en düsük hizda yazdirin. 2x mesela
Windowsta degisik yazdirma Programiniz varsa onunla deneyin.

Bir deneme yanılma yöntemi de, kasayı açarak 40 ve 80 GB'lık sabit disklerin IDE kablolarını sırayla çıkarıp takarak her denemede bilgisayarı Ubuntu Live CD ile yeniden başlatmak.

garafatma

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Kasım 2008 - 01:14:38
Destek elimizden geliyorsa her zaman vermeye çalışırız. Şimdi, heves kırmak gibi olmasın ancak bu busybox ve initramfs hatasını Hardy ile bir arkadaşda daha görmüştüm forumda. Onunla da seninle denediklerimizin hepsini denemiştik ve çözüm bulamamıştık. Aynı o da senin gibi CD'leri kullanarak başka makinelere kurulum yapabiliyordu, fakat ne hikmetse kendi makinesine kuramıyordu. İşin ilginç tarafı ecnebi Ubuntu forumunda da buna benzer başlıklar vardı ve ne yazık ki orada da çözüme ulaşamayan hatırı sayılır bir grup vardı.

Umarım @erginemr'in tavsiyeleri işe yarar.

o sıkıntı bende vardı evet, ve cd romdan olduğu ortaya çıkmıştı hatanın. cd romunu değiştirip denersen belki bir faydası olur. aynı sıkıntı bende de mevcuttu. dediğim gibi cd romu değiştirdim o kadar. sonra sorunsuz şekilde kuruldu ve şimdi çalışıyor.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

Erdal_Demir

Sorunum biraz fazla uzadı ve genişledi. Problem dağılmaya başladığı için biraz toparlamak gerekirse;

Şimdiye kadar neleri yaptığımı maddeler halinde yazayım ve eldeki sonuca bakalım;

* CD-ROM hata kaynaklı olabileceğini düşünerek Wubi ile eş zamanlı indirerek kurulum denedim
* Ubuntu yu Alternate ISO ile denedim
* Bilgisayar teknik özellikleri asgari düzeyi karşılamıyor diye düşünerek RAM arttırımı yaptım
* Verilen komutlara göre ACPI'i devre dışı bıraktım
* Xubuntu denedim
* Sabit disklerde bozuk kısım olduğunu düşünerek disk taraması yaptım
* Sabit disklerden sadece birisi takılı olabilecek şekilde kurulum denemeleri yaptım
* Komutlara göre kernel ekranında değişiklikler denedim

Bunlardan gözlemlediğim sonuca göre, sürekli oluşan masaüstü ekranının gelmemesi hatası dışında benim daha önce iki kere belirttiğim ama üzerinde durmadığımız bir nokta var. Dediğim gibi başka bir bilgisayarda kurulum yaparken ve kurulumu resimli anlatan sayfada belirtildiği üzere kurulum seçeneklerinden önce Dil seçimi ekrana geliyor. Fakat bende bu ekran görünmüyor ve kurulum seçenekleri sayfası görünüyor.
   "startx" komutu ile elde edilen hata mesajları sürekli ekran(screen) kartını işaret ediyor. Bu bağlamda "Dil seçenekleri sayfası" ekran kartı sürücüsü gereksinimi duyabileceğini varsayarak sorunumun onboard ekran kartı ile alakalı olduğunu düşünüyorum. "Dil seçenekleri sayfası" nın görünmemesi ile ekran kartı sürücüsü arasında bir ilişki olmasa dahi sorunun tamamıyla ekran kartı kaynaklı bir hata olduğu kanısına vardım.

heartsmagic

Dil seçenekleri derken bir pencereyi kast ediyorsan, onun olması için masaüstünün gelmesi ve senin kurulum simgesine baş vurman gerekiyor. Ancak bundan sonra kurulum başlar. Sende son durumda masaüstü gelmediğine göre grafik kartı temelli bir sorun olabilir. Bu nedenle @erginemr'in son yazdıklarını denemekte fayda var.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

erginemr

Haklısınız, ben de sorunun kaynağının grafik kartı olduğuna kani oldum. Bence artık sıra Debian/Ubuntu ekolünden olmayan bir dağıtımı (örn. Pardus, PCLinuxOS) denemeye geldi.

Erdal_Demir

Ubuntuyu Windows'un içine Wubi aracılığıyla kurdum. Yeniden başlatmadan sonra xorg.conf dosyasına @enginemr üstadımın belirttiği eklemeleri yaptım, ve bu sefer kaydedebildim. Fakat bundan da bir netice alamadım. Sorun tamamıyla ekran kartım ile alakalı olduğunu düşünüp, sizlerin ve benim araştırmalarım sonucu bir çözümü olmadığı fikrine vardım.

Ubuntu harici ( Debian tabanlı olmayan ) bir yazılım kurmayı deneyeceğim. Sonucu buraya yazacağım.

Şimdiden emeği geçen herkese çok minnettarım. Kurulsun veya kurulmasın bu kadar destek gördüğüme çok sevindim ve sırf bu yüzden Ubuntu'dan vazgeçmeyeceğim. Farklı bir yazılım ile yoluma devam etsem bile, belki bilgisayar değişikliği belki sorunumun çözümü, bir şekilde Ubuntu kullanacağım.

Teşekkürler....

gokhanyildiz

daha önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi parduş 2007.3 sorunsuz bir şekilde kuruldu.herşey tam.ama kurulum bittikten sonra bu seferse ekran kartını tanımıyor.yani sorun tamamiyle ekran kartıyla alakalı.

bjk1903

sevgili arkadaşlar bende ubuntu kullanıcıları arasına katılmak istiyorum ama bir türlü ubuntuyu kuramadım ne hikmetse, sorunuma gelince benden önce epeyce uğraşmış olan arkadaşımız erdal_demir ile aynı problemi yaşıyorum defalarca denemem rağmen bir türlü kuramadım bu sorunla karşılaşan ve çözen arkadaşımız varsa lütfen yardım etsin,şimdiden çok teşekkür ederim.
makinam
asus notebook f3sr
ıntel(r) core(tm)2duo cpu   t7250 @2.00ghz  2001mhz 2 çekirdek
bellek(ram) 1023 mb
sistem türü  32bit işlem
hd 120gb
atı redeon graphıcs hd 2400

emre413

Merhaba yeniden arkadaşlar...
Öncelikle belirtmek isterim ben de ATI ekran kartı kullanıyorum. Bende şu an 8.04 yüklü bi ara 8.10 denemiştim. Kanımca 8.10'un hala eksikleri var mesela bendeki de DVD'lerimin içeriğini tam göstermiyordu. Bazı dosyaları gösteriyor bazılarını göstermiyordu. Ama 8.04'te böyle bir sorunum yok.

Erdal_Demir sizin sorununuza gelince, eğer 8.04 denemediyseniz deneyin eğer onu yükleyebiliyorsanız yükleyin sonra isterseniz 8.10 sürümüne güncelleyebilirsiniz. Ayrıca bu (initramfs) ve BusyBox kelimeleri zamanında benim kabusum olmuştu. 8.10 indirmiştim cd den boot edip açarken bu siyah kod ekranı geliyordu sonra ben de Wubi ile Windows'tan yükledim ve yüklemişti. Bir sorun çıkmadı (bi sorun çıkmadı derken yani kurulum tamamlandı ve masaüstü göründü her şey normal gibiydi ta ki dvd-rom a dvd takana kadar). Ben şu an Linux olarak Ubuntu 8.04 kullanıyorum ve 8.10 kullanmadığım için kendimi hiç de çok şey kaybetmiş gibi hissetmiyorum. Bir çok özellik aynı (en azından benim gördüğüm kadarıyla).