Ubuntu ile Dual Boot Yapınca Pc Açılmaması

Başlatan srkngundogdu, 15 Aralık 2021 - 23:59:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

srkngundogdu

Herkese merhaba,
Forumda yeniyim o yüzden konuyu yanlış bir biçimde açtıysam şimdiden kusura bakmayın. Sorunum şöyleydi Uefi Windows 10'un yanına Ubuntuyu kurmak istedim. Önce refu ile USB diske yazdırdıktan sonra "D:" sürücümden disk bölümlendirmesi yaptım. Herşeyi sorunsuz kurduktan sonra pc'yi açarken Grub ekranı gelmedi ve sürekli anakarttan "çıt" diye bir ses gelerek kapandı ve her kapanmasında tekrar açılarak aynı şey yaşandı. Bu süreçte hiçbir şekilde ne Ubuntuya ne de Windows'a erişebildim. Son çare olarak Format atarak düzelttim. Ubuntu Wiki'de yazan Boot-repair uygulamasını da kullanmıştım bu arada. Hata linkini aşağıya bırakıyorum. Tekrar yüklemeye çalıştığımda aynı sorunla karşılaşmamak için düşüncelerinizi bekliyor olacağım.

Link;

https://paste.ubuntu.com/p/Y2SnQxfjvC/

serkan38

selam. bios ta secure boot ve fast boot seçeneklerini pasif duruma getirin disk bölümlendirmesini siz yapmayın kurulum aşamasında ubuntuyu windows sisteminin yanına kur seçeneği ile ilerleyin. bu şekilde aynı sorun olursa büyük ihtimal cihazınız yalnız windows ile kullanılması için yapılandırılmıştır. bu durumda bios ayarlarını gözden geçirmek gerekli