[Çözüldü] Ubuntu\'yu USB\'ye Kalıcı Olarak Kurmak

Başlatan konyali42, 25 Ağustos 2021 - 12:00:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

konyali42

Merhabalar. Ubuntu'yu USB'ye kalıcı olarak kurmak istiyorum. Sanallaştırma kullan dual boot kullan demeyin lütfen. Onları emin olabilirsiniz bende biliyorum. İhtiyacım olan şey USB'ye kalıcı olarak kurmak. 32GB bellek mevcut elimde. Yeterli olacağını düşünüyorum. Bu işlemi nasıl yapabiliriz. Yardımınız için teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Ağustos 2021 - 13:14:37

VMware Player üzerinden Ubuntu iso dosyasını boot edip oradan USB belleğe kurulumu gerçekleştirdim. Konu kilit.

opeksirin

Alıntı yapılan: konyali42 - 25 Ağustos 2021 - 12:00:36
Merhabalar. Ubuntu'yu USB'ye kalıcı olarak kurmak istiyorum. Sanallaştırma kullan dual boot kullan demeyin lütfen. Onları emin olabilirsiniz bende biliyorum. İhtiyacım olan şey USB'ye kalıcı olarak kurmak. 32GB bellek mevcut elimde. Yeterli olacağını düşünüyorum. Bu işlemi nasıl yapabiliriz. Yardımınız için teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Ağustos 2021 - 13:14:37

VMware Player üzerinden Ubuntu iso dosyasını boot edip oradan USB belleğe kurulumu gerçekleştirdim. Konu kilit.

Nasıl yapabildiniz peki konu çözülmüş ??

Öner PEKŞİRİN
                                              1983 - İzmir

nxjoseph

Sanal makineyi ubuntu ile açmış kurulumda harddisk veya ssd yerine usb seçmiş.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Ağustos 2021 - 21:37:36

Oracle VM için denedim ve yapmanız gerekenler; https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

sudo adduser $USER vboxusers

Oracle VM uzantı paketini yüklemek. VM > File > Preferences > Extensions > İndirmiş olduğunuz vm extension package (uzantı paketi) (virtualboxunuzun sürümü paketin sürümü ile aynı olması gerekiyor yani son sürüm.)

Sanal makinede sanal bilgisayar ayarlarından USB kısmına gelip Enable USB Controlleri aktif edip USB 2.0 veya USB 3.0 Seçtikten sonra uygulayın.

Bilgisayardan log out olup tekrar giriş yapın. (oturumdan çıkın ve tekrar girin.) (Ubuntu 20.04 kullanıyorsanız yeniden başlatma gerekiyor.)

Tekrar Sanal makinede sanal bilgisayar ayarlarından USB kısmına tıklayın ve sağdaki usb ikonlarından üstten 2.ye yani yeşil + işaretli olan usb ekle kısmına tıklayıp usb'nizi seçin.

Bu kadar. Şimdi iso dosyanızı boot edip usbye kurabilirsiniz.