[Çözüldü] Masaüstünde Oluşturduğum Başlatıcı Çalışmıyor

Başlatan adanbeye, 01 Mayıs 2021 - 23:32:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

adanbeye

Şimdi ben, Wifi'yi Pyhton-Selenium işbirliği ile masaüstünden, modemin düğmesine (bozulduğu için) basmadan açıp kapayabiliyorum.
Windows'ta da, Linux Mint Xfce sürümünde de sorunsuz bir şekilde kullanıyordum. (Linux Mint'te terminalden bu işlemi yapabiliyorum ayrıca, onu da eklim.)
Bazı ufak sorunlardan dolayı Linux Mint Cinnamon'a geçtim ve bu Wifi açma işini, burada da başlatıcı oluşturmama rağmen yapamadım. Oysaki her şey aynı Xfce sürümü ile.
Bir şeyi mi eksik yapıyorum acaba, bilemedim.

Özetle; komut bölümünde yazan komutu, masaüstünde terminal açıp oraya yazdığımda sorunsuz bir şekilde amacıma ulaşıyorum. Bunu, başlatıcı ile kısayoldan yapmak istiyorum.

İlgili Görsel:

Hhk78

bende merak ettim tuşsuz nasıl açılıyor modem banada öğretirseniz sevinirim :)
bide modemi fişe takınca otomatik açılmıyormu? tuşu bozuk olsa bile açılması lazım neyse.
Python'un düzgün yüklendiğine eminmisiniz?
ya da kullandığınız bu aracın Python sürümü ne? ona göre Python kurmalısınız.(yüksek ihtimal Python3) (python3 kurmak için uçbirime sudo apt install python3 yazın)
ya da uçbirime sudo apt install python yazın

adanbeye

Buyrun, ben de buradaki yönergeleri izleyerek yaptım: https://www.sinanerdinc.com/python-selenium-modulu-kullanimi-1 (Videoyu da izlemeni tavsiye ederim)
Windows 10 kullandığım dönemde de bunu izleyerek yapmıştım: https://www.youtube.com/watch?v=A1nJ66Vmkaw&t=645s

Python3'ü zaten yüklemiştim. sudo apt install python şeklinde söylediğiniz gibi yaptım ve bir kurulum daha gerçekleşti ancak yine bir şey değişmedi.
Modemin arayüzüne girince açıp kapayabiliyorum Wifi'yi. Yani açma kapama konusunda bir sorunum yok. Sorunum, tek tıklamayla açmak ve kapatmak.

Eksik bir şey yok gibi. Ve çok basit bir şey başlatıcı oluşturarak çalıştırma olayı malum ama yok, başaramadım.

Hhk78

[mention=656166]@adanbeye[/mention] modemi önceden nasıl tuşsuz  kapattığınızı açıklarmısınız bende merak ettim :)

adanbeye

Alıntı yapılan: Hhk78 - 02 Mayıs 2021 - 14:58:53
[mention=656166]@adanbeye[/mention] modemi önceden nasıl tuşsuz  kapattığınızı açıklarmısınız bende merak ettim :)

Tarayıcıdan modemin arayüzüne giriyorum. Bendeki arayüze girmek için tarayıcıya, 192.268.1.1 yazıp giriyorum ve, "Kablosuz Ağ" bölümünden Wifi'yi kapıyorum.
Yardım almayı beklerken yardım eder olduk. Hayırlısı bakalım. Ümidimi kesmiyorum :)

serkan38

Kusura bakmayın olayı tam kavrayamadım.
1.istenen oluşturulan kısayol ile otomatik olarak  adsl arayüzünden wifi yi açıp kapatmakmı?
2.yoksa bu kısayol doğrudan adsl arayüzünü açmak içinmi?

eğer ikincisi ise web uygulamaları aracı ile kısayol oluşturmak daha sağlıklı ve kolay.

adanbeye

Alıntı yapılan: serkan38 - 02 Mayıs 2021 - 16:48:52
Kusura bakmayın olayı tam kavrayamadım.
1.istenen oluşturulan kısayol ile otomatik olarak  adsl arayüzünden wifi yi açıp kapatmakmı?
2.yoksa bu kısayol doğrudan adsl arayüzünü açmak içinmi?

eğer ikincisi ise web uygulamaları aracı ile kısayol oluşturmak daha sağlıklı ve kolay.

Bu kısayol, doğrudan ADSL üzerinden arayüzü açıp, (Bir tarayıcı açılıyor bu esnada. Videoları izleyebilirsiniz) Wifi'yi açık yada kapalı yapıyor. Bunu da Selenium uygulamasıyla yapıyor. Python da yüklü olucak tabii.

Hhk78

Alıntı yapılan: adanbeye - 02 Mayıs 2021 - 15:09:06

Tarayıcıdan modemin arayüzüne giriyorum. Bendeki arayüze girmek için tarayıcıya, 192.268.1.1 yazıp giriyorum ve, "Kablosuz Ağ" bölümünden Wifi'yi kapıyorum.
Yardım almayı beklerken yardım eder olduk. Hayırlısı bakalım. Ümidimi kesmiyorum :)
abicim modem arayüzünü bende biliyorum ben başlatıcıda oluşturduğunuz kısayol ile nasıl olur diye sormuştum :)

serkan38

Anladığım kadarı ile bu kısayol sadece bir tarayıcı penceresi  ile ADSL arayüzünü açıyor. öyle ise ne gerek var bu uygulamaya linux mint in dahili uygulaması aynı işlevi görüyor zaten.
eklediğim kısayol direkt ADSL sayfasını açmakta . Ek olarak bu araç ile whatsapp, instagram gibi uygulamaların web sürümünüde kullanabilmekteyim. yok bu şekilde değilse daha ayrıntılı anlatırmısınız.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

speakerXXL

Başlatıcının komut kısmına, waylisac.py dosyasının tam yolunu yazmayı dene.

python3 /nerede/bu/python/dosyası/waylisac.py

Dosya ev dizinindeyse, aşağıdaki gibi düzenle mesela...

python3 /home/adanbeye/waylisac.py

adanbeye

Alıntı yapılan: Hhk78 - 02 Mayıs 2021 - 20:01:06

abicim modem arayüzünü bende biliyorum ben başlatıcıda oluşturduğunuz kısayol ile nasıl olur diye sormuştum :)

Masaüstünde iki tane Python dosyası var.
Her şeyi ayarladıktan sonra masaüstünde sağ tuş yapıp, "Burada yeni bir başlatıcı oluştur" diyorum. Sonra oradaki komut bölümüne, uçbirime yazdığım komutu aynen yazıyorum. Büyük küçük harfe de dikkat etmek gerekiyor.
Gerek var mı bilmiyorum ama bir de foto bırakalım:

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Mayıs 2021 - 04:14:08

Alıntı yapılan: serkan38 - 02 Mayıs 2021 - 21:14:16
Anladığım kadarı ile bu kısayol sadece bir tarayıcı penceresi  ile ADSL arayüzünü açıyor. öyle ise ne gerek var bu uygulamaya linux mint in dahili uygulaması aynı işlevi görüyor zaten.
eklediğim kısayol direkt ADSL sayfasını açmakta . Ek olarak bu araç ile whatsapp, instagram gibi uygulamaların web sürümünüde kullanabilmekteyim. yok bu şekilde değilse daha ayrıntılı anlatırmısınız.

Hayır, sadece arayüzü açmakla kalmıyor. Her şey otomatik. Yani bildiğimiz otomasyon; tarayıcı vasıtası ile arayüzü açıyor, oradan kablosuza geliyor, bağlantıyı aktif ediyor ve tarayıcı kapanıyor. Sizin gösterdiğiniz uygulamayı bilmiyorum.
Yani benim modemin Wifi'yi açma kapama tuşunun masaüstünde oluşunu düşünün lütfen. Net ve basit. İki tane de video koydum konunun başına halbuki :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Mayıs 2021 - 04:18:25

Alıntı yapılan: speakerXXL - 02 Mayıs 2021 - 22:26:56

[mention=656174]@speakerXXL[/mention], Önerdiğiniz ikinci seçenek sorunumu çözdü. Çok teşekkürler.
Son hali şu şekilde:

Hhk78

Alıntı yapılan: adanbeye - 03 Mayıs 2021 - 03:55:24
Alıntı yapılan: Hhk78 - 02 Mayıs 2021 - 20:01:06

Masaüstünde iki tane Python dosyası var.
Her şeyi ayarladıktan sonra masaüstünde sağ tuş yapıp, "Burada yeni bir başlatıcı oluştur" diyorum. Sonra oradaki komut bölümüne, uçbirime yazdığım komutu aynen yazıyorum. Büyük küçük harfe de dikkat etmek gerekiyor.
Gerek var mı bilmiyorum ama bir de foto bırakalım:

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Mayıs 2021 - 04:14:08

Alıntı yapılan: serkan38 - 02 Mayıs 2021 - 21:14:16

Hayır, sadece arayüzü açmakla kalmıyor. Her şey otomatik. Yani bildiğimiz otomasyon; tarayıcı vasıtası ile arayüzü açıyor, oradan kablosuza geliyor, bağlantıyı aktif ediyor ve tarayıcı kapanıyor. Sizin gösterdiğiniz uygulamayı bilmiyorum.
Yani benim modemin Wifi'yi açma kapama tuşunun masaüstünde oluşunu düşünün lütfen. Net ve basit. İki tane de video koydum konunun başına halbuki :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Mayıs 2021 - 04:18:25

Alıntı yapılan: speakerXXL - 02 Mayıs 2021 - 22:26:56

[mention=656174]@speakerXXL[/mention], Önerdiğiniz ikinci seçenek sorunumu çözdü. Çok teşekkürler.
Son hali şu şekilde:

teşekkür ederim abi :)

adanbeye