Linux'a geçiş vd HDD Kullanımı

Başlatan iekara, 17 Şubat 2021 - 22:41:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

iekara

Herkese Merhaba,
Uzun yıllar sonra dışarıdan ezbere kullandığım bir sisteme, Linux çekirdeğine Mint Cinnamon ile geri dönüşü olmayan bir geçiş yaptım. İstediğim her şeyi yapabildiğim popülerden en ufak bir eksiği olmayan bu sistem ile çalışmak çok güzel ee tabi biraz alışkanlıkları değiştirmek ve yeni mantıkları öğrenmek gerekiyor.  Şuanda kullandığım sistem benim için bir test alanı fakat direk testten kullanıma geçiş yaptım ayrıca Flutter ve DART ile local uygulama oluşturmak iyice işi güzelleştirdi.
Şimdi öğrenmem gereken bir mantık ve yardımlarınıza ihtiyacım var.
Sistem daha hızlı çalışsın diye elimde atıl durumda olan 60 gb lik bir ssd ye sistemi kurdum ve birde sonradan 320 gb HDD ekledim sisteme ext4 format attım sistem aygıt olarak gördü. Fakat sistem SSD de çalışsın paketleride standart harddiske kurmayı başaramıyorum. Hedefim sistem ve hantal android studio hızlı çalışsın diye SSD de kullanmak geri kalan tüm paketleri HDD ye kurmak ama olmadı. Nasıl yapabileceğimi tarif edeceklere şimdiden teşekkür ederim.   

mek19053

Sayın @iekara bu konuda bir fikrim bulunmamaktadır.

serkan38

Bildiğim kadarı ile.Bu istediğiniz Linux un dosya hieraşisine aykırı.win işletim sisteminden farklı olarak Linux ta her paketin nereye kurulacağı derleme esnasında belirtilir, derlemeyi kendiniz yapsanız dahi yinede ana diske kurulum yapılır çünki uygulamaların ihtiyaç duyduğu bağımlılıklar kitaplıklar çoğunda ortaktır ve tekrar yüklenmez ve bir uygulama tek bir klasöre kurulum yapılmaz ana dosyalar farklı kitaplık bilgileri farklı dil dosyaları farklı başlatma dosyası farklı klasörlere kurulur ki bunlar işletim sistemi ile ortak klasörlerdir. Yapabileceğiniz medya dosyalarını hdd ye aktarmak olacaktır.

alihan20

Selamlar.
Paketler /usr dizinine kurulur.
Size önerim sisteminizi HDD ye kurup
/usr dizinini SSD üzerinde tutmanız.
Bu şekilde hızlanma sağlayabilirsiniz.

Mi A1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

iekara

Teşekkürler biraz daha araştırayım işe yarar bilgi olursa ben de paylaşırım burda..

meda

[mention=655396]@serkan38[/mention] arkadaşın söylediğine ek olarak Linux avantajları altında daha az yer kaplar denir işte bu sebeple ayrıca diğer avantajı da güncellemelerde daha az veri kullanılır daha kısa zamanda sistem güncellemesi yapılmış olur.

[mention=655398]@alihan20[/mention] olabilir yine de sistem SSD üzerinde koşarsa daha hızlı olur.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"