Ubuntu 20.04 sistemim yeterli mi ?

Başlatan Pirefiterol, 11 Şubat 2021 - 18:59:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Pirefiterol

Merhaba umarım doğru konuya açıyorumdur. Windowstan ubuntu 20.04 yeni geçmiş biriyim yazılım geliştiriyordum windowsta ama performans ve rahatlık olacağını düşündüğüm için geçtim. 2.günümdeyim şuanlık discord ve visual studio code'da ufak bir kasmalar donmalar yaşadım fanın gürültülü çalışması gibi. Acaba ubuntu 20.04 için bilgisayarımın donanımı yetersiz mi hangi ubuntu sürümünü önerirsiniz?

Sistem:
Amd ryzen 3 2200U
Ekran kartı:Amd radeon vega 3 graphics
8 gb ram
128 ssd 1 tb hdd

serkan38

Hayır donanımlarınız ubuntu için gayet yeterli.fakat Visual Studio için ram miktarı sınırda. discort için yeterli. Acaba kurulmayan sürücüleriniz olabilirmi.
Ctrl-Alt-T  İle terminali açıp aşağıdaki kodlar ile kontrol edin.Ayrıca sürücü yöneticisini kontrol edin herhangi bir sürücü öneriyormu.
Donım listesi için.
sudo lshw -short
Ekran kartı bilgisi için
lspci | grep -E "VGA|3D|Display"
Daha detaylı bilgi için.
sudo lshw -C video

Ayrıca bi ekleme yapayım Visual Studio yu uygulama mağazasından yüklediyseniz oradaki resmi sürüm değil. resmi sürümünü buradan  https://snapcraft.io/code yadahttps://code.visualstudio.com/Download

Pirefiterol

Alıntı yapılan: serkan38 - 11 Şubat 2021 - 20:04:04
Hayır donanımlarınız ubuntu için gayet yeterli.fakat Visual Studio için ram miktarı sınırda. discort için yeterli. Acaba kurulmayan sürücüleriniz olabilirmi.
Ctrl-Alt-T  İle terminali açıp aşağıdaki kodlar ile kontrol edin.Ayrıca sürücü yöneticisini kontrol edin herhangi bir sürücü öneriyormu.
Donım listesi için.
sudo lshw -short
Ekran kartı bilgisi için
lspci | grep -E "VGA|3D|Display"
Daha detaylı bilgi için.
sudo lshw -C video

Ayrıca bi ekleme yapayım Visual Studio yu uygulama mağazasından yüklediyseniz oradaki resmi sürüm değil. resmi sürümünü buradan  https://snapcraft.io/code yadahttps://code.visualstudio.com/Download

Teşekkür ederim cevabınız için sürücü önermiyor onları kontrol ettim visual studio orjinal sitesinden indireceğim. Eğer istediğim performansı yakalayamazsam linux minte geçmeyi düşünüyorum. sizce doğru bir karar mı ?

serkan38

Linux mint`in ubuntu`dan daha az sistem kaynağı tükettiği doğru denemeye değer ben şuan linux mint 20.01 cinnamon kullanıyorum donanımım baya bi eski olmasına rağmen hız yeterli. Umarım orjinal yazılım sorunu çözer tekrar format zorunda kalmassınız.

gelbisidicem

xubuntu 20.10 kurarsan bana dua edersin. İstediğin gibi sonradan özelleştirebilirsin ve inanılmaz az sistem kaynağı tüketiyor.Sistemim çok iyi olmasına rağmen xfce masaüstü dağıtımı olan xubuntu kullanıyorum. Özelleştirdiğin de ubuntunun ana dağıtımından daha az kaynak tüketecektir. Sistemin gayet yeterli. Kuracağın linux mint de ubuntudan farksız değil. Kararlı ve stabil bir dağıtım arıyorsan kafanda debian öneririm ama sistemin le uyum sağlar mı bilmiyorum kernel olarak geriden geliyor ekstra olarak linux de biraz daha ilerledikten sonra kurmanı tavsiye ederim. O yüzden şu anlık xubuntu ile devam etmelisin.

20.10 kurman daha güncel bir çekirdeğe sahip olacağın anlamına gelir ve 20.10 da kararlı ve stabildir. Sadece güvenlik ve yazılım güncelleştirmelerini sadece 6 ay destekler. LTS sürüm gibi olmaz. 6 ay sonra yeni bir sürüme güncelleştirebilirsin yada temiz bir kurulum yapabilirsin.

İlla linux mint kuracağım dersen Mint LMDE (Linux Mint Debian Edition) Ubuntu olmayan sadece debian tabanlı dağıtımdır.

Standart Mint kurarsan ubuntu ve debian tabanlı olacaktır.
:)

Pirefiterol

Alıntı yapılan: gelbisidicem - 11 Şubat 2021 - 21:47:40
xubuntu 20.10 kurarsan bana dua edersin. İstediğin gibi sonradan özelleştirebilirsin ve inanılmaz az sistem kaynağı tüketiyor.Sistemim çok iyi olmasına rağmen xfce masaüstü dağıtımı olan xubuntu kullanıyorum. Özelleştirdiğin de ubuntunun ana dağıtımından daha az kaynak tüketecektir. Sistemin gayet yeterli. Kuracağın linux mint de ubuntudan farksız değil. Kararlı ve *kararlı bir dağıtım arıyorsan kafanda debian öneririm ama sistemin le uyum sağlar mı bilmiyorum kernel olarak geriden geliyor ekstra olarak linux de biraz daha ilerledikten sonra kurmanı tavsiye ederim. O yüzden şu anlık xubuntu ile devam etmelisin.

20.10 kurman daha güncel bir çekirdeğe sahip olacağın anlamına gelir ve 20.10 da kararlı ve stabildir. Sadece güvenlik ve yazılım güncelleştirmelerini sadece 6 ay destekler. LTS sürüm gibi olmaz. 6 ay sonra yeni bir sürüme güncelleştirebilirsin yada temiz bir kurulum yapabilirsin.

İlla linux mint kuracağım dersen Mint LMDE (Linux Mint Debian Edition) Ubuntu olmayan sadece debian tabanlı dağıtımdır.

Standart Mint kurarsan ubuntu ve debian tabanlı olacaktır.

Teşekkür ederim xubuntu deniyeceğim "özelleştirdiğinde daha az sistem tüketecektir" cümlesine kafam takıldı, daha az sistem tüketmesi için ayarlar mı yapmalıyım yoksa özelleştirmeden kastınız tasarım falan gibi konularmıydı ?

gelbisidicem

hayır özelleştirsen bile az sistem kaynağı tüketecektir demek istedim. Xubuntu kurduktan sonra benimle iletişime geçebilirsin tekrar buradan. Gerekli yardımı yaparım. Linuxten soğuma yeter ki.
:)

alihan20

Bu sitede bir çok ipucu verilmektedir.
https://www.webguncesi.com/

Mi A1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi