Ubuntu 20.10 Kurulumu Sonrası Yaşadığım Sıkıntılar

Başlatan ademsahin, 03 Aralık 2020 - 03:20:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ademsahin

Herkese merhaba;

Uzun bir ara sonra tekrar Linux dünyasına adım atmış bulunuyorum. Bilgisayarıma Ubuntu 20.10 sürümünü kurdum. Aslında Linux Mint ile Manjaro arasında kalmıştım ancak Mint Türkiye forumlarında daha önce açtığım konularla ilgili bildirimde bulunmuşlar bende Linux kullanmadığım için foruma girmemiştim bildirimlere geri dönüş yapmadığım için de forumdan ban yemişim. Yaşadığım sıkıntıları çözebileceğim bir forum olmadığı için onu listeden sildim. Manjaro aslında sevdiğim bir sistem ama artık eskisi gibi heyecan aramak istemiyorum. Sağlam çalışan bir sistem kurup işlerime odaklanmak istiyorum :) Bu gereksiz bilgiler sonrası iki konuda desteğinize ihtiyacım var.

1) Gnome'da yer alan sık kullanılanlar bölümünü ortalamak istiyorum. Yani sol, sağ veya ortada nereye yerleştirirsem yerleştireyim ekranın iki tarafına yaslı olmasını istemiyorum. MacOS'larda olduğu gibi ortalı bir şekilde dursun ben favorilere uygulama ekledikçe genişlesin istiyorum. Bu tür bir özelleştirme için nasıl bir yol izleyebilirim?

2) Opera son sürüm ile gelen bir özellik var. Youtube Music ve Spotify hesaplarına tarayıcı üzerinden giriş yaparak masaüstü uygulaması olmadan şarkı dinlemeye izin veriyor. Youtube Music ile ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Ancak Spotify açmaya çalıştığım zaman aşağıdaki görseldeki hatayı veriyor. Ekranda bahsettiği korumalı içeriklerin oynatılmasına izin ver seçeneği aktif. Opera'dan kaynaklı bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum çünkü elimdeki Windows 7 ve Windows 10'lu iki bilgisayarda aynı sürüm ile sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.

Tam olarak hangi kategoriye açacağımı bilemediğim ve forumda peş peşe çok fazla konu açmak istemediğim için bu kategoriye açtım. Yanlış kategoriye konuyu açtıysam özür dilerim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Aralık 2020 - 15:15:28

Konu ile ilgili bilgisi olan yok mudur acaba?

[eklenti yönetici tarafından silindi]

denden12

Merhabalar öncelikle verdiğiniz soruları yanıtlayayım.

1- plank gibi uygulamalar ile dediğinizi yapabilirsiniz. Youtube üzerinde macos dock diye aratırsanız orada nasıl yapıldığı yazılıyor.

2-Genellikle tarayıcıdan kaynaklı bir sıkıntı oluyor. Örnek vermek gerekirse mozillada drm olmadan spotify çalışmıyordu. Operada da aynı sıkıntı olabilir.