Ynt: [Çözüldü] Ubuntu açılmıyor, siyah ekran çıkıyor

Başlatan tengizkam, 03 Ekim 2020 - 21:52:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tengizkam

Merhabalar!

Konuyu, yıllar sonra tekrar dirilteyim dedim :)

Dell G3 dizüstümde, 'upgrade' yaparken (ki kendi açıldı ben devam ettim) siyah ekranda kaldı. ctrl + alt + del yaparak bir çeşit reboot yapıyorum, Dell logosu çıkınca ESC'ye aralıklarla basarak bir menüye geliyorum ve bu menüde;

*Ubuntu
*Ubuntu için gelişmiş seçenekler
*UEFI Firmware Settings
*Restore OS to factory state

seçenekleri çıkıyor. Ben 2. olanı seçiyorum ve eski çekirdek güncellemelerini sıralıyor bana. Bazılarında (recovery mode) ibaresi var. Açıkçası her birini tek tek denedim, ama bir sonuca ulaşamadım. Recovery Mode seçerek başka bir menüye daha erişebiliyorum;

resume
clean
dpkg
fsck
grub
network
root
system-summary

bunların da her birini denedim, ancak bir ilerleme kaydedemedim. Root kısmından komut da girilebiliyor ve nette ilgili önerilen çözümleri denedim, sudo apt-get update ya da upgrade denedim, ama her re-boot yaptığında siyah ekran gidip geliyor ve en sağ üstte beyaz bir çizgi ile kalıyor kara ekran. Fabrika ayarlarına döndürebilirim, ancak bu dell cihazı içinde, her ne kadar her kapa-aç sonrası manuel açmam gereken bir diskin içinde de olsa, fotoğraf arşivim mevcut. Düşük olasılıkla, her kapattığımda bu disk de kapanıyor, ama kumar oynamak istemiyorum bu konuda. Öneriler için açığım ve şimdiden teşekkür ederim herkese.

(Not: benzer bir sorun olduğu için konu kirliliği yapmamak adına yeni bir konu açmadım. Bu sorun ile ilgili çözümler çeşitli olacak görünüyor, bu nedenle buradan tekrar konuyu diriltmeyi düşündüm, ancak uygunsuz ise, yeni bir konu olarak açabilirim.)
Umut samimiyettir...

if

@tengizkam,

Sorum muhtemelen güncellemenin tamamlanmadan kesilmesinden kaynaklanan yarım yüklenmiş, yüklenememiş ve bozulmuş paketlerdir. Kurtarma ekranından[1] dpkg seçeneğini deneyin. Olmazda network seçeneğinden ağı etkinleştirip root seçeneğine dönün. İlgili maddede anlatılanları uygulayın. Bir diğer yöntem ise canlı usb yardımıyla aynı işleri gerçekleştirmek.

[1] https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ubuntu%27da_sistem_kurtarma