HDD RAW Sorunu

Başlatan ibtn, 08 Ağustos 2020 - 18:20:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ibtn

Öncelikle herkese merhaba,

1 hafta önce kadar Ubuntu kurulumu yaptım. Ubuntu'yu windows'un yanına (SSD'ye) dual boot olarak kurdum çalışmasında herhangi bir sıkıntı yok fakat,

dosyalarımı sakladığım 2.diskim olan 500 gb'lık HDD RAW formatına dönüştü. Ubuntuyu ilk kurduğumda HDD'ye erişim sağlayabiliyordum. Dosyaları okuyabiliyordum fakat yazma işlemi yapmak istediğimde "Hedef salt okunur" hatası alıyordum. Bunun için araştırmalar yaptım ve NTFS çözümlerini uygulamayı denedim, hdd için 777 yetkisi, ntfs3 gibi komutları çalıştırdım. HDD daha önceden parçalı durumdaydı ben bunu Windows'da disk birleştirmesi yaparak kullanıyordum. Şu anda ise RAW formatına dönüşmüş durumda ve dosyalarıma ERİŞEMİYORUM. Büyük ihtimalle terminalden yanlış komut uygulaması yaptım. Recovery programları ile recovery yaptığımda tüm dosyaların durduğunu görebiliyorum.

RAW formatından geriye NTFS formatına dönüştürebilir miyim ?

Şimdiden teşekkürler :)

turkerataturk

Önce bilgilerini kurtar sonra Gparted programı ile biçimlendirebilrisin.
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

ibtn

[mention=654250]@turkerataturk[/mention]

kurtarma için bildiğiniz bir program var mı ? benim kullandığım ücretliydi, ücret ödemeden kullanabileceğim bir program var mıdır ?

illedelinux

Herhangi bir GNU/Linux olan USB ile canlı oturumda kurtarmayı deneyin.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

turkerataturk

Alıntı yapılan: ibtn - 14 Ağustos 2020 - 01:44:15
[mention=654250]@turkerataturk[/mention]

kurtarma için bildiğiniz bir program var mı ? benim kullandığım ücretliydi, ücret ödemeden kullanabileceğim bir program var mıdır ?

o Tür programlar da ücretsiz bilgdiğim yok malesef.
''Mustafa Kemal ATATÜRK''