[Çözüldü] Ubuntuya sanal makineyle farklı bir dağıtım kurmak

Başlatan dddsp, 29 Mayıs 2020 - 13:47:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dddsp

Merhaba, linux ubuntu üzerine sanal makineyle(Virtualbox kullanarak) Kali kurmam mümkün müdür? Diske herhangi bir zararı olur mu? Ubuntu da linuxun dağıtımı olduğu için üzerine kali kurmak saçma geliyor, sorunumla ilgili kaynak da bulamadım:( Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

erenseymen

Virtualbox ile istediğiniz dağıtımı kurabilirsiniz. Sıkıntı olmaz.

dddsp

[mention=653310]@erenseymen[/mention] Ubuntu da kali gibi dağıtım olduğundan tedirgin olmuştum. Boot ederken sıkıntı çıkarsa ya da diske bir şey yaparsam diye. Ama sorun olmayacaksa denemeyi düşünüyorum. Halledebilirsem yazarım. Daha önce denemiş olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler:)

erenseymen

Boot etmeniz değişmeyecek. Ubuntu'yu boot edip virtualbox içinde Kali'yi açacaksınız. Sanal makine mantığını pek bilmiyorsunuz sanırım. Korkmanıza gerek yok. Virtualbox ile Kali kurulumuna başlayabilirsiniz.

dddsp

[mention=653312]@erenseymen[/mention] desteğiniz için teşekkür ederim. Deneyeceğim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Mayıs 2020 - 19:56:51

Yeni konu açmak istemediğimden buraya yazacağım. Az önce bu linkten https://www.virtualbox.org/wiki/Linux_Downloads uygun sürümü indirdim. Kurulumunu da yaptım fakat açmaya çalıştığımda çift tıklamama rağmen açılmıyor. Hata mesajı da vermiyor. Güncellemeden kaynaklanıyordur diye güncelleme de yaptım fakat bir türlü açamadım. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Mayıs 2020 - 20:20:02

Aynı sorunu yaşayabilecekler için yazıyorum. Paketlerin eksik indirilmesinden dolayı kaynaklanan bir sorunmuş. 'apt --fix-broken install' komutuyla sorunu çözdüm.

Rambo

Sorunun kaynağının anlaşılabilmesi için uygulamayı terminalden açmayı dener misin? çıktıları da buraya yapıştırırsın,bilen biri sana çözüm yolu gösterecektir. Ayrıca yazılımlar'dan kutular uygulamasını da deneyebilirsin. Yakın bir zamanda kutular uygulamasından sanal makine ile Kali kurdum ve bir sorun çıkmadı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Mayıs 2020 - 22:22:26

Sorunun çözüldüğünü görmemişim  ;D konuyu çözüldü olarak işaretler misiniz

dddsp

[mention=653318]@Rambo[/mention]cevabınızı yeni görüyorum. Henüz kaliyi kurmadım. Sizin yönteminizi deneyeceğim. Sorunla karşılaştığımda buraya yazsam döner misiniz?

Rambo

Pardon bu mesajı da ben yeni gördüm. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım tabii ki ama eğer bir sorun çıkmazsa halledebileceğinizi düşünüyorum.

dddsp

[mention]@Rambo [/mention] yardımlarınız için saolun. Denediğimde yazarım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi