Ubuntuyu ilk kez yanlış yükleyip ikincisinde tekrar farklı diskin üzerine yüklem

Başlatan Beytullah61, 07 Haziran 2020 - 23:02:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beytullah61

Öncelikle merhabalar ben diski ikiye ayırdım ikiside neredeyse 480gb kadar yani 1tb gibi ediyor
İlk kez Ubuntuyu yüklerken diskten 200gb tarzı aldı ben o zaman acemiydim, düzeltemedim, ikinci kez Ubuntuyu yüklerken sandım ki mevcut olanin üzerine yazar ama yanlışlıkla diğer 480gb üzerine kurdum şuan ki olanı kullanabiliyorum ama önceki 200gb
(ilk yükledigim zaman) giden disk alanını geri getiremiyorum yardım edin

[eklenti yönetici tarafından silindi]

extremebrutal

Beytullah61

Alıntı yapılan: extremebrutal - 07 Haziran 2020 - 23:14:06
"Diskler" isimli uygulamada kayıp 200GB alanı görebiliyor musunuz?
görebiliyorum ama hangisi olduğunu bilmiyorum

[eklenti yönetici tarafından silindi]

extremebrutal

Resimlerde kayıp bir bölüm gözükmüyor. Toplam olması gereken alanınız 1TB değil mi?

Beytullah61

Alıntı yapılan: extremebrutal - 07 Haziran 2020 - 23:40:57
Resimlerde kayıp bir bölüm gözükmüyor. Toplam olması gereken alanınız 1TB değil mi?
işte bir tanesini biçimlendirdim ama windowsta görünmüyordu şimdi onu çözdüm hocam görünüyor ama şimdi yeni bir sıkıntı çıktı windowsta 2disk ayırmıştım düzelttikten sonra 3 ayrı disk karşıma çıkıyor bunların hepsini nasıl birleştirebilirim

extremebrutal

Alıntı yapılan: Beytullah61 - 07 Haziran 2020 - 23:47:11
Alıntı yapılan: extremebrutal - 07 Haziran 2020 - 23:40:57
işte bir tanesini biçimlendirdim ama windowsta görünmüyordu şimdi onu çözdüm hocam görünüyor ama şimdi yeni bir sıkıntı çıktı windowsta 2disk ayırmıştım düzelttikten sonra 3 ayrı disk karşıma çıkıyor bunların hepsini nasıl birleştirebilirim

Diskler uygulaması ile birleştirebilirsiniz. Windowsta görebilmek için ntfs olarak biçimlemeniz gerekir. ext4 bölümleri windows görmez.