linux'a başlamadan önce birkaç basit soru

Başlatan yunusilk, 03 Haziran 2020 - 15:49:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yunusilk

merhaba. windows10'da sharex screenshot programının yaptığı gibi tek tuşla ekran görüntüsü alabileceğim ubuntu'da çalışacak program var mı acaba. ama dediğim gibi tek bir tuşa basarak, pencere falan açmadan arka planda ekran kaydını almalı ben de o sırada işime ara vermeden devam edebileyim. şimdiden teşekkürler..
Not: (wireless klavyemde prntscrn tuşu yok. Programın tuş atamaya için vermesi lazım)

haiko

[mention=653460]@yunusilk[/mention] Print Screen tuşuna tek dokunuş ile SS hafızasına alıyorsun; istediğin zaman (pc kapatmadığın sürece) istediğin yere düzenleyerek yapıştırıyorsun zaten.
Örneğin, işletim sistemim üzerinde kurulu gelen uygulamayı hiç değiştirmedim bile. Fazlasıyla iş görüyor çünkü
Koşuyorum dikenlerin üstünde...

yunusilk

Yeterli değil maalesef. Arka arkaya yaptığım işten çıkmadan kayıtlar alabilmek istiyorum. Tek seferlik bı eylem değil yani. Bu işi yapan program vardır mutlaka.

sinan54

Kullandığın ekran yakalama programın da  kısayolları yapılandır.Ekran kaydı için kısayol tuşu ata
Kde masaüstünde spectacle ile ben kullanıyorum

yunusilk

teşekkürler. ubuntuyu daha kurmadım, yarın kuracağım. aksilik olmazsa yarın denerim önerdiğin programı

daligo5

http://piyonsatranc.blogspot.com/

satranç modern bir beyin işkencesidir.

hatas

Ben herhangi bir program kullanmadan sadece print screen tuşuna bastığımda ekran görüntüsünü otomatikman kullanıcı ev dizinimdeki resimler klasörüne kaydediyor ve herhangi bir pencere - iletişim kutusu açmıyor, istediğiniz gibi yani. Bilgisayardan bilgisayar fark etmese gerek tam bilmiyorum. Ayarlar > Klavye Kısayolları üzerinden muhtemelen kısa yol tuşu değiştirilebilir.