Back-up alma sorunu

Başlatan qubuntu, 21 Mayıs 2020 - 11:45:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

qubuntu

Dostlar merhaba.

hali hazırda 18.04 yüklü bilgisayarımda. fakat işletim sisteminin yüklü olduğu ssd'de önceden windows için de bir alan bulunuyordu. o alanı disk yöneticisi ile formatladım. kullandığım ubuntunun bir yedeğini almak istiyorum. 19.10 ile makineyi komple güzelce temizleyip backupdan yükleme yaparak yaptığım tüm ayarları programları tek tek yükleme derdinden de kurtulmak istiyorum.

bana nasıl bir yol önerirsiniz?

haiko

Alıntı yapılan: qubuntu - 21 Mayıs 2020 - 11:45:27
Dostlar merhaba.

hali hazırda 18.04 yüklü bilgisayarımda. fakat işletim sisteminin yüklü olduğu ssd'de önceden windows için de bir alan bulunuyordu. o alanı disk yöneticisi ile formatladım. kullandığım ubuntunun bir yedeğini almak istiyorum. 19.10 ile makineyi komple güzelce temizleyip backupdan yükleme yaparak yaptığım tüm ayarları programları tek tek yükleme derdinden de kurtulmak istiyorum.

bana nasıl bir yol önerirsiniz?

Daha önceden açılmış bu konuyu okumuş muydunuz?
https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Sistem_yedekleme
Koşuyorum dikenlerin üstünde...

illedelinux

Yedek alma yazılımları var ama seninki farklı, sen yeni sistem için yüklediğin yazılımları ve kullanıcı dizini ayarlarını istiyorsun, bu yüzden yedek alma senin işine yaramaz.
Bunu biraz zor gibi olsa da alttaki işlemle halledebilirsiniz.
Önce sisteminizde kurulu yazılımların listesini alın, bu komut kullanıcı dizininde kurulu-list.txt adında kurulu yazılımların listesini oluşturur.
dpkg -l |awk '/^[hi]i/{print $2}' > kurulu-list.txt   

Bu listeden lib ile başlayan satırları silin.
sed -i '/lib*/d' /home/kullanıcı-adın/kurulu-list.txt

kurulu-list.txt adlı dosyayı not defteri ile açın, Arama > Bul ve Değiştir sekmesinden "Aranacak" kısmına şunu yazın :amd64 "Şununla Değiştir" kısmını boş bırakın ve "Tümünü Değiştir" deyin, kaydedin, kapatın.

Kullanıcı dizini yedeğini almak için /home/kullanıcı-adın dizinine sağ tıkla Arşiv oluştur deyin.

Bu şekilde kurulu yazılımlar listesini ve kullanıcı dizinini almış oldunuz.
Yeni kurulu sisteminize yazılım listesini uçbirim ile kurabilirsiniz, aldığınız yedeği ise kullanıcı dizinine taşıyın, sağ tık ile çıkarın, ve gelen soruya "Hepsini değiştir" deyin.

GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...