[Çözüldü] USB üzerinden Ubuntu Kullanamamak

Başlatan ysfahmet, 09 Nisan 2020 - 01:14:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ysfahmet

Arkadaşlar öncelikle merhaba, sorun başlıkta da belirttiğim üzere USB üzerinden sistem kullanmaya çalışırken yaşadığım ve çözüm getiremediğim konular hakkında sizden yardım almak istiyorum.

Öncelikle bu konuda daha başlarda olduğumu ve kullandığım sistemden bahsetmek istiyorum:
Monster Notebook
i7 işlemci
Gtx 1050+intel hd Ekran kartı
SSd+Hdd
Windows 10

İlk ubuntu hevesim hdd üzerinden bellek ayırıp kurmakla başladı. Fakat sistemin yavaş açılması ve ubuntuyu taşınabilir şekilde kullanmak istediğimden hdd'den kaldırıp elimde bulunan 3.0 çıkışlı 64gb usb ye kurmak istedim.

Hdd ye kurduğumda yaşadığım tek sorun kurulum sırasında donmaydı ve bu durumu nomodeset ile çözüp daha sonrasında sistemi kaldırdım.

İlk sorun burada başladı, boot ekranında ubuntu kaldı ve ne denediysem(easyUEFI,rEFInd, live üzerinden boot-repair,efibootmgr) eski ubuntuyu kaldıramadım. Bunu gözden çıkartıp USB kurulumuna devam etmek istedim.

İkinci sorun, kurulumu düzgün bir şekilde yapmama rağmen(önyükleyiciyi de usb ye kurdum) kurulum sonrasında grub ekranı gelmeden boot yapmaya başladı. Shifte basılı tutup açtığımda da ESC basılı tutup açtığımda da direkt olarak arayüze giriş yapıyordu. Ve nomodeset ayarı yapamadığımdan sistem açılmadan donmalar vs oluyordu.

Bunun üzerine tekrar live üzerinden uçbirim kullanarak kendime root vererek kurulum yaptığım usb ye erişip Grub-install ve repair denedim. Fakat yine bir çözüm alamadım.

Bu işlemleri Fedora,mint ve ubuntu ile denesemde sonuç alamadım.

Sorunun bilgisayardan kaynaklandığını düşünüp yine çift ekran kartlı olan(intel+nvidia) başka bir bilgisayar ile kurulum denediğimde aynı sorunla karşılaştım.

Sonuç olarak;
1- Grub menüsü USB'ye kurulumda ne denediysem gelmiyor ama bu şekilde sorunsuz kullanan tanıdıklarım var. Bunu nasıl halledebilirim?
2-Boot menüsünden aktif olmayan seçenekleri nasıl kaldırabilirim?

Başta da bahsettiğim gibi daha yeni giriştiğim bir iş ve çözüm sunarken biraz daha ayrıntılı anlatabilirseniz çok memnun kalırım. Herkese iyi forumlar.

turkerataturk

windows dan hızlı başlatın kapalı olduğundan emin olun.
usb live ile ubuntu boot repair kullanın.
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

ata1

arıca usb ile bağlanan flash belleklerin hızlı olduğunu her ne kadar düşünsek de flash üzerinden kullanmak oldukça sorunludur .
bellek hızı kapasitesi önemlidir.

Empat

Sorununuz çözüldüyse, forum düzeninin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak için, konu başlığınızı [Çözüldü] olarak işaretlemenizi rica ediyoruz.

Başka bir sorunun yanıtını bulamazsanız ya da bir sorunla karşılaşırsanız, yeni bir konu açabilirsiniz.

İyi forumlar.
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!

ysfahmet

deneyip sonuçları paylaşacağım. şu sıra bilgisayarıma erişimim yok.

ysfahmet

Alıntı yapılan: turkerataturk - 10 Nisan 2020 - 13:06:05
windows dan hızlı başlatın kapalı olduğundan emin olun.
usb live ile ubuntu boot repair kullanın.
hızlı başlat dediğiniz hibernate ise, cmd üzerinden hibernate off komutunu gerçekleştirdim. yeni yayınlanan ubuntu sürümüyle tekrar deneyeceğim.

edit: ubuntu dışında usb üzerinden kullanacağım başka dağıtıcı tavsiyelerinize açığım. Kubuntu ve Ubuntu Budgie hakkında düşünceleriniz nedir?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Mayıs 2020 - 04:12:36

Yeni ubuntu sürümünü konuda bahsettiğim usb ye sorunsuz bir şekilde kurabildim. Grub önyükleyicisini Boot-Repair ile tekrar onarma sonucunda istediğim sonuca ulaştım. Şu anda SSD'ye bağlı iki sistem(linux mint,win10) ve usb ye bağlı Ubuntu 20.04 sürümünü sorunsuz kullanıyorum. Konu çözüldüğü için moderatör arkadaşlar konuyu isterse yoruma kapatabilir.

Empat

Konu uzerinden 1 hafta geçmiş.

Sorununuz çözüldüyse, forum düzeninin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak için, konu başlığınızı [Çözüldü] olarak işaretlemenizi rica ediyoruz.

Başka bir sorunun yanıtını bulamazsanız ya da bir sorunla karşılaşırsanız, yeni bir konu açabilirsiniz.

İyi forumlar.
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!