wireshark

Başlatan yogarock, 12 Kasım 2008 - 20:46:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yogarock

merhaba arkadaşlar...benim airties205 koblosuz bir modemim var ve bu modeme iki kişi bağlanıyoruz.ben de wireshark ile diğer bağlanan arkadaşın internette neler yaptığını kontrol edebilir miyim?3 gündür uğraşıyorum gece gündüz ama bir türlü beceremedim...bir ara oldu gibi oldu sonra daha olmamaya başladı.ya da bunu yapabileceğim başka bir yol ya da program önerebilir misiniz? herkese saygılar....

heartsmagic

Kontrolden kastın ne? Wireshark ile bir çok şey mevcut ancak senin istediğin tam olarak ne? Eğer hangi sitelere girmiş çıkmış gibi bir istekse Wireshark ile o işi yapamazsın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

yogarock

evet dediğin gibi neler yaptığını öğrenmek için gezdiği siteleri vs wireshark ile olmuyorsa hangi yöntemi önerirsin?bunu öğrenebileceğim bir yere yönlendirebilirmisin?

heartsmagic

Ne yazık ki böyle bir yöntem bilmiyorum ancka bu söylediğin öyle kolay kolay olabilecek bir şey değil. Sanırım araya bir makine koyup onun üzerinden internete çıkış sağlaman lazım. Şirketlerde vs. böyle oluyordur muhtemelen. Kayıt dosyaları için kontrol yapacak uygulamalar mevcuttur fakat bu iş beni aşar.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

yogarock

Eyvallah, teşekkür ederim....

kurt76

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Kasım 2008 - 23:37:17
Ne yazık ki böyle bir yöntem bilmiyorum ancka bu söylediğin öyle kolay kolay olabilecek bir şey değil. Sanırım araya bir makine koyup onun üzerinden internete çıkış sağlaman lazım. Şirketlerde vs. böyle oluyordur muhtemelen. Kayıt dosyaları için kontrol yapacak uygulamalar mevcuttur fakat bu iş beni aşar.

Squid Proxy Server ile bu sorun çözülebilir. Kullanıcı kendi bilgisayarını proxy server olarak tayin eder. Diğer kullanıcılar bu bilgisayarın üzerinden internete çıkış yaparlar. Daha sağlam bir güvenlik ve izleme için Iptables Firewall ve her hangi bir content management yazılımı kurulabilir. Content management yazılımı olarak Dansquardian 'ı öneririm.

dimetokavi

Eğer araya bilgisayar koyma imkânınız olursa wireshark ile koklama (sniff) yapabilirsiniz. Emin olmamakla birlikte, "switch sniff" tarzı uygulamalar da kısmen işinize yarayabilir. Ancak Linux/Ubuntu muadili ya da muadilleri var mıdır, bilmiyorum.

Kolay gelsin.

cihan-tristit

Araya bir makina (proxy server) koymak zorunda değilsin, yani koymadan da halledebilirsin, senin istediğin şey diğer arkadaşından çıkan paketleri yakalamak( artık msn, http v.s.), fakat switch mantığında her switch portu kendi datasını diğer portlarla paylaşmadığı için senin kendi makinandan çalıştıracağın wireshark ya da hangi sniffer olursa olsun diğer portlardaki(arkadaşının kablosunun takılı olduğu port mesela) paketleri yakalaman mümkün olmayacaktır. En ucuz yoldan şu şekilde halledersin, arkadaşının data kablosunu direk adsl modeme takmazsın, araya bir tane eski bir hub alırsın, hub'larda tüm paketler tüm portlara yönlendirirliyor, port bazlı ayrım yapılamıyor, sende hubdaki herhangi bir porta bir kablo daha takarsın ve onun üzerinden tüm paketleri yakalayabilirsin ( tcpdump , msn sniffer, iptraf tarzı programları kullanmak kalıyor geriye).Tabi ki alternatif yollar çok, port mirroring yapabilen bir switch kullanmak, adsl modemin önüne squid koymak, kendi makinanı 24 saat açık tutacaksan kendi makinanda basit bir routing ile arkadaşını senin üzerinden internete çıkarmak v.s. v.s.