ubuntu linux 19.10 kurulum sonrası boot olmama

Başlatan Driver2172, 15 Mart 2020 - 11:47:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Driver2172

merhaba arkadaşlar bu forumda yeniyim dün ubuntu linux 19.10 sürümünühdd diskimin ubuntu için ayırdığım kısma kurdum fakat kurulum sonrası bilgisayarımı açtığımda linux işletim sistemi görünmüyor direk olarak önceden windows 10 kurulu olduğu için direk o açılıyor boot ayarlarına da baktım fakat hiçbir şekilde kurduğum linux sistemi aktif olmadı.Hp omen leptop kullanıyorum bu konuda bana yardımcı olursanaz sevinirim şimdiden teşekkürler

Empat

Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!

Driver2172

Verdiğiniz bağlantıda ki yolu denemiştim ama usbden ubuntuyu deneye girdiğiniz zaman açılan ubuntu masaüstünde hiçbir komut ve tıklanma çalışmıyor sadece maus gidip geliyor ama tıklayınca birşey açılmıyor

ata1

windows hızlı başlat açık olabilir mi ? malum windows bencildir.

cemal182

Acer Aspire 1 A114-31-C1YS laptop üzerine ubuntu 19.10 kurdum. Sorunum şu: Bilgisayarı açtığımda 'No Bootable Device' yazıyor. Fakat unbuntu kurulum usb'si ile try ubuntu seçip açtıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp usb'yi çıkarınca dahili emmc üzerine kurduğum ubuntu açılabiliyor. İnternette bios ayarları ile ilgili birçok çözüm denemesi bir işe yaramadı. Garip olan şu: restart yapınca sistem açılıyor, fakat sistemi kapatıp power tuşundan açınca 'No Bootable Device' çıkıyor. Ya sistemi açık bırakmak zorunda kalıyorum, ya da kapatmışsam eğer, ubuntu kurulum usb'si ile açıp restart yapıp tam açılırken usb'yi çıkarıp öyle açıyorum ki bu da biraz uzun sürüyor haliyle.