Ubuntu işletim sistemi taşınabilir mi ?

Başlatan hitthesarik, 08 Şubat 2020 - 01:31:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hitthesarik

Selam dostlar,

Sizden tavsiye rica ediyorum, vereceğiniz önerilere göre harcama yapıcam.

Diyelim ki ben bir bilgisayara ubuntu kurdum ve 2 yıl kullandım, özelleştirdim herşey istediğim gibi. Ben bilgisayarı değiştirmek istediğimde, yeni bilgisayara kullandığım işletim sistemini tüm ayarlarıyla, kurulu paketleriyle ve servisleriyle yükleyebilir miyim ? Kaldığım yerden devam edebilir miyim yani.

Veya taşınabilir bi disk alıp, Ubuntumu artık bu diskle kullanmamı mı önerirsiniz ? Aslında bunu yapmaya daha çok istekliyim.

marslı

CloneZilla ile bu istediğinizi yapabilirsiniz. USB belleğe kurarsanız sistemi çok performanslı çalışacağını sanmıyorum.

hitthesarik

Alıntı yapılan: marslı - 08 Şubat 2020 - 13:31:49
CloneZilla ile bu istediğinizi yapabilirsiniz. USB belleğe kurarsanız sistemi çok performanslı çalışacağını sanmıyorum.

Harici disk tavsiye ediyorsunuz o zaman dogru mu anliyorum ? Tesekkur ederim.

Edit:: CloneZilla'yi arastirdim, tam da istedigim sey. Cok tesekkur ederim.

barbaroskuscular

Merhaba,

Bilgisayarımda iki disk var, home klasörünü backups tool ile haftalık yedekliyorum. 2 hafta önce yedek alıp restore ettim, firefox kısayolları, remmina kayıtları, forticlient ayarları otomatik geldi. aslında hangi ayarların geri gelmesini istediğinize göre, yedek klasörlerini belirleyebilir ve hızlı bir geri dönüş sağlayabilirsiniz.

Saygılarımla,

marslı

Alıntı YapHarici disk tavsiye ediyorsunuz o zaman dogru mu anliyorum ? Tesekkur ederim.
Edit:: CloneZilla'yi arastirdim, tam da istedigim sey. Cok tesekkur ederim.
Rica ederim. 

Empat

Sorununuz çözüldüyse, forum düzeninin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak için, konu başlığınızı [Çözüldü] olarak işaretlemenizi rica ediyoruz.

Başka bir sorunun yanıtını bulamazsanız ya da bir sorunla karşılaşırsanız, yeni bir konu açabilirsiniz.

İyi forumlar.
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!

Gabriel

Alıntı yapılan: hitthesarik - 08 Şubat 2020 - 01:31:17
Selam dostlar,

Sizden tavsiye rica ediyorum, vereceğiniz önerilere göre harcama yapıcam.

Diyelim ki ben bir bilgisayara ubuntu kurdum ve 2 yıl kullandım, özelleştirdim * her şey istediğim gibi. Ben bilgisayarı değiştirmek istediğimde, yeni bilgisayara kullandığım işletim sistemini tüm ayarlarıyla, kurulu paketleriyle ve servisleriyle yükleyebilir miyim ? Kaldığım yerden devam edebilir miyim yani.

Veya taşınabilir bi disk alıp, Ubuntumu artık bu diskle kullanmamı mı önerirsiniz ? Aslında bunu yapmaya daha çok istekliyim.

Systemback kullanabilirsiniz.
Yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık.

hasanmerkit

Aslında systemback ve clonezilla gibi uygulamalara da gerek olduğunu düşünmüyorum.
Eğer eski bilgisayarlarda  da çalışmasını istiyorsan bir laptop (yada kasa) içine notebook diskini takıp kurulum yapmanı tavsiye ediyorum.
(Kurulum esnasında diğer diskleri çıkar.) Daha sonra kurulum bittiğinde sistemi kapat ve diski çıkar. Hard disk kutusuna tak ve usb'den taşınabilir olarak kullan.