açılışta windows görünmüyor

Başlatan kadirwellick, 21 Mart 2020 - 07:04:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kadirwellick

geçen gün windowstan sıkılıp 1tb harddiskimde (windows ssdye kurulu) 500 gb yer boşaltıp(çok bile) ubuntu kurdum. ilk başlarda bilgisayar açılırken windows mu ubuntu mu diye soruyordu sonra kendi kendine windows gitti sadece ubuntu kaldı. windowsda güncelleme vardı onu yüklerken sen gel ubuntu kendi başına devreye gir ikide bir bios gir windowsa gir derken iyice kafam allak bullak oldu. hani bios menüsünden windows boot manageri başa alıyorum yine grub'a giriyo bi anlamadım gitti. bazen hiç gruba girmiyo direkt ubuntuya giriyo. ben bu grub'u nasıl düzelticem. ubuntu hdd'ye windows ssd'ye kurulu.

mels

In a world without fences, who needs windows and gates?

kadirwellick

Alıntı yapılan: mels - 21 Mart 2020 - 09:27:33
Hiç forumda arama yaptınız mı? Bu konuyla ilgili çokça bilgi var:
https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Grub_%C3%B6ny%C3%BCkleyicisini_onarmak_(yeniden_kurmak)

grubu yeniden kurmaya çalışmıştım ama acayip karışık geldi ve sanırım beceremedim.

Gh0st

sudo add-apt-repository ppa:danielrichter2007/grub-customizer
sudo apt-get update
sudo apt-get install grub-customizer
grub ekranını belki arayüzle ayarlamak daha kolay gelir. Bu komutları terminalden çalıştırıp grub ekrani için geliştirilmiş bir uygulama kurabilirsiniz. Menüye grub yazınca karşınıza gelecektir kurulum sonrası. Arayüzü gayet basit
Bütün pusulaları atın çöpe. İnsan bir zaman kaybıdır yeryüzünde.