Microsoft Edge Linux İçin de Geliyor

Başlatan OnLive, 07 Kasım 2019 - 19:16:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OnLive

Chromium tabanlı Microsoft Edge Linux platformuna adım atıyor.

Mayıs ayında gerçekleştirilen Build 2019 geliştirici konferansında yeni Chromium tabanlı Edge internet tarayıcısının Linux için de gelebileceğinin mesajı verilmişti. Son olarak, Ignite 2019 konferansında ile Microsoft Edge Linux sürümü resmi olarak onaylandı.

Microsoft bu sürüm için henüz herhangi bir tarih vermiyor ve sadece "yakında" ifadesini kullanıyor. İnternet tarayıcının Windows ve macOS içinse 15 Ocak tarihinden itibaren tüm kullanıcıların indirmesine sunulacağı açıklanmıştı.

Bu açıklama sonrasında Linux sürümünün Canary ve Dev kanallarında yer alması bekleniyor. Windows 10 için ARM64 sürümünde olduğu gibi genel kullanıma sunulması ihtimali ise düşük.

(Kaynak)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Kasım 2019 - 19:23:13

e logosunu özlemişim. Belki sırf nostalji olsun diye ve simgesi sol launcher da dursun diye kurarım. Bunun dışında gerçekten GNU/Linux kullanan kaç kişi bu browserı düzenli olarak kullanır acaba merak ediyorum?
"People said I should accept the world. Bullshit! I don't accept the world." ― rms

illedelinux

Bir yazılım açık kaynak değilse ve uzayı da fethetse benim yanımda değeri yoktur, sakıncalı potansiyelini her zaman üzerinde taşır.
Maalesef genel olarak özgür yazılım tanınmıyor, bu yüzden kaynağa pek bakılmıyor, hoşuna gittiyse iş bitiyor.
Güvenliğiniz ve özgürlüğünüz için her zaman özgür yazılımı tercih edin.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

turkerataturk

''Mustafa Kemal ATATÜRK''