ubuntu hata (güncelleştirmeler denetlenirken bir sorun oluştu)

Başlatan Hasan Basri, 17 Ekim 2019 - 11:01:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hasan Basri

Normalde çok sık karşılaşılan problemlerden birisi gibi gözüküyor. Forumda başka başlıkta benzer problemler vardır büyük ihtimal. Ancak benimkisi biraz daha farklı. 3 gündür araştırıyorum. Benzer hiçbir şey bulamadım.Arkadaşlar bilgisayarın sağ üst köşesinde hata işareti gösteriyor. Ve bu hata da güncelleştirmeler denetlenirken sorun oluştu diyor. Hatanın sebebini çok aradım. İngiliz forumlarından birinde de aynı hata adamın başına gelmiş. Onun kinin sebebi de pythonmış. Python yükseltmesi var diye, sürümü 3.7 ye yükselttim. Bunu yaptıktan sonra bilgisayara bir şeyler oldu. Komut satırını dahi açamıyorum. Açamaya çalışınca şu hatayı veriyor;
gnome-terminal alt süreci çalıştırılırken bir hata oluştu(Böyle bir dosya ya da dizin yok)

sadece terminal değil bir çok şey çalışmıyor. Neler yapmalıyım?
Pythonu tamamen eski sürüme getirsem çözüm olur mu?(Nasıl yaparım)
Bilgisayara format mı atmam gerekli?
Ya da komut saırına yazacağım herhangi bir şey iyi gelir mi?

Yabancı forumda ki linki de buraya yazıyorum;
https://askubuntu.com/questions/1135436/gnome-terminal-not-opening-in-ubuntu-18-04

Bu arada terminal çalışmıyor ama uxterm ve xterm indirmiştim. İkiside sorunsuz çalışmakta. Yazılması gerekenleri oradan yazıyorum.

012rev3

Ubuntu'nun recovery kısmında da sorun yaşıyor musunuz? Demek istediğim paket kurulumu, paket silme vs.
Bilgisayarınız yeniden başlatılırken shift* tuşuna basılı tutun(eğer grub önyükleyicisi çıkmıyorsa) ve grub önyükleyicisi seçeneklerinden ubuntu'nun recovery modunda(kurtarma modu) başlatılmasını sağlayın.
Buradan gerekli paketlerin, sizin durumda python3'ün silinip yeniden kurulmasını sağlayabilirsiniz.

Örneğin paketlerin onarımı için;
sudo apt-get update –fix-missing
sudo dpkg –configure -a
sudo apt-get install -f

python3'ün silinip yeniden kurulması için de;
sudo apt-get purge --auto-remove python3

Eğer bu aşamalar yolunda giderse yeniden python3 kurulumu yapabilirsiniz.
Hata alıyorsanız, hatanın çıktılarını paylaşmanız çözüm bulmaya yardımcı olacaktır.
"Her şey mümkün olduğunca basitleştirilmeli ancak sıradanlaştırılmamalıdır." Albert Einstein

Hasan Basri

Hocam mesajın için teşekkür ederim. Ancak mesajın geldiği zaman, problem python ın yükseltilmesi olduğu için, pythonı silersem sorun hallolur diye düşündüm. Ancak pythonu silince kullanıcı arayüzü de gitti. Sadece bilgisayarı açınca terminal kaldı. Siyah ekrandan sisteme girebiliyordum.

Öyle olunca komut satırıyla daha önce bağlantı sağlamış olduğum internetin yanında wifi yi açtım. Otomatik olarak tanıdı.
Kullanıcı arayüzünü indirdim. Bu şekilde yapınca bilgisayar eski haline geldi.

Mesajın içinde tekrardan teşekkür ederim.