Asus x541uj-go054t çoğu Linux dağıtımı ile sorun yaşıyorum

Başlatan sworn, 21 Ekim 2019 - 21:29:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sworn

Laptopum markası ve modeli : Asus x541uj-go054t. Yaklaşık 2 senedir kullanıyorum ve uzun zamandır da hangi linux dağıtımını kurayım sıkıntısı yaşıyorum. Bu da yetmezmiş gibi %90 sürümlerde sorun yaşıyorum. Ya kurulum esnasında donuyor ya kurulmadan PCIE Bus Error vs. tarzı yüzlerce hata veriyor. Kurulum yapıyorum deepin sürümlerinin hepsinde belli bir süre sonra tamamen donuyor. Ubuntu sürümlerinde daha yüklemeden donuyor veya hata veriyor. Arc tabanlı kuruluyor çok şükür ama oda açılışta pci bus error vs. tarzı hatalar yine veriyor arada. Şimdilik manjaro kullanıyorum. Mx linux , debian ve manjaronun çoğu sürümünde en az sıkıntı ile kullanıyorum. Benim canımı sıkan diğer sürümler. Sırf bu yüzden laptopu bile satmayı düşünüyorum yani. Eski laptopum lenovo da bir kere bu sorunlar çıkmazdı ama bu asusa geçtiğimden beri bir rahat edemedim. Şimdi diyeceksin ki, şu hata da bunu yap şunu yap geçici çözümler oluyor evet ama benim derdim sıfır kurulumda hatasız ve sorunsuz şekilde kullanmak,başka derdim yok.
2000lerin başında pentium mmxli bilgisayarıma bile Eski mandrake, redhat vs. kurardım banamısın demedi.

sezaiacima

Yaklaşık yarım saat önce aynı sorunu yaşıyordum. Windows'un yanına ubuntu kurmaya çabaladım. Baktım ki olacak gibi değil. Bütün diski sıfırdan sildim. Sıfır kurulum sonrasında düzeldi. Security boot kısmının kapalı olduğundan emin ol. UEFI ve legacy seçeneği varsa, bu durumda legacy first de seçili olmalı. Adım adım da ilerleyebiliriz istersen.
Windows'tan vazgeçti vazgeçecek.

sworn

Alıntı yapılan: sezaiacima - 21 Ekim 2019 - 22:44:06
Yaklaşık yarım saat önce aynı sorunu yaşıyordum. Windows'un yanına ubuntu kurmaya çabaladım. Baktım ki olacak gibi değil. Bütün diski sıfırdan sildim. Sıfır kurulum sonrasında düzeldi. Security boot kısmının kapalı olduğundan emin ol. UEFI ve legacy seçeneği varsa, bu durumda legacy first de seçili olmalı. Adım adım da ilerleyebiliriz istersen.
Hocam ben son 1 ayda kafaya taktım bu sorunu aşacağım diye denemedim sürüm ve yöntem kalmadı. Sıfırdan kaç sefer kurulum yaptım aynı dediğim sürümlerde hep sorun çıkıyor. Artık pes ettim ve yardım başlığı açtım.

speakerXXL

Sorunu uzun süredir yaşadığınız için, çok büyük ihtimalle bazı çözümler denemişsinizdir. Bu olası çözüm denemelerini foruma aktarırsanız, olası bir denediğiniz çözüm önerisi ile siz "dejavu" yaşama olasılığınız azalacağı gibi, denediğiniz bir öneriyi sunabilecek kimseler de bunun sonucu olarak "pöf"lemezler.

Bir de konu başlığını, konu içeriğini özetler biçimde düzenlerseniz, benzer sorunları yaşayacak kullanıcılar hem konuya daha çabuk erişebilir, hem de konu daha anlamlı hale gelebilir.

Yakın zamanda farklı bir ortamda; Asus FX550VX dizüstü bir PC'de Linux Mint kurulumu ile ilgili benzer bir sorunu çözmüştük, geri dönüşünüze göre öneri sunalım.

Empat

Sorununuz çözüldüyse, forum düzeninin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak için, konu başlığınızı [Çözüldü] olarak işaretlemenizi rica ediyoruz.

Başka bir sorunun yanıtını bulamazsanız ya da bir sorunla karşılaşırsanız, yeni bir konu açabilirsiniz.

İyi forumlar.
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!