Ubuntu Kasma sorunu

Başlatan whatdoyouneed, 16 Ekim 2019 - 13:30:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

whatdoyouneed

Merhabalar az önce bilgisayarıma ubuntu 18.04'ü kurdum. Bir kaç defa yeniden başlattıktan sonra bariz bir şekilde fare imlecini hareket ettirme,bir uygulamayı açma,klavyede yazı yazma gibi komutlarda kastığını fark ettim. Bu durumun harici ekran kartım ile bir ilgisi olabilir mi? Çünkü windowsta iken, harici ekran kartım aktif biçimde çalışır durumda olduğu zaman Windows görev yöneticisinde bulunan sistem kesintileri isimli uygulama yüksek değerlerde cpu kullanımı yapıyordu. Eğer ubuntu da böyle bir problem geçerli ise ekran kartımı devre dışı bırakabilmem mümkün mü? Yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler.

lspci -nnk | egrep "VGA|3D|Display" -A200:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] (rev 09)
   Subsystem: Samsung Electronics Co Ltd 3rd Gen Core processor Graphics Controller [144d:c0d8]
   Kernel modules: i915
--
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Thames [Radeon HD 7500M/7600M Series] [1002:6840]
   Subsystem: Samsung Electronics Co Ltd Thames [Radeon HD 7500M/7600M Series] [144d:c0d8]
   Kernel modules: radeon

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Empat

Sistemdeki diğer hatalar ile ilgili konu açarken, sorununuzun daha sağlıklı ve hızlı çözümlenebilmesi için aşağıdaki çıktıları iletinize kod etiketi içerisinde ekleyin:

Aşağıdaki komutla, sisteminizdeki grafik kartları ve diğer donanımlar ile ilgili bilgi alabileceğimiz iki küçük aracı yükleyin.
sudo apt install mesa-utils inxi

Dağıtım/sürüm/kernel/mimari bilgisini verir.
uname -a

Yeniden eskiye doğru, sistem loglarını listeler.
sudo journalctl -r > log && cat log
(Bu komutun çıktısı çok uzun olursa, bu komutu çalıştırdıktan sonra oluşan log adlı dosyanın içeriğini buraya aktarmanız yeterli olacaktır.)

Depolama aygıtlarını ve bölümlerini listeler.
sudo fdisk -l

Failed durumundaki systemd servislerini listeler.
sudo systemctl list-unit-files --state=failed

Disabled durumundaki systemd servislerini listeler.
sudo systemctl list-unit-files --state=disabled

Sistemdeki hataları listeler.
dmesg | grep -i bug
dmesg | grep -i error

Grafik kartı, Xorg sürücüsü ve OpenGL renderer ile ilgili bilgiler verir.
inxi -G

Ekran kartının modelini listeler.
lspci -nnk | egrep "VGA|3D|Display" -A2

Ekran kartını sürücüsünün adını ve kullanılan sürücüyü listeler.
glxinfo | grep render

Çözünürlük ve yenileme hızı bilgilerini görüntüler.
xrandr

İlgili markalara ait sahipli sürücülerin kurulu olup olmadığını denetler.
dpkg -l | grep -E "nvidia|bumblebee|nvidia-prime"
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!

Secret++

Sorunun çözülmedi ise konu altında belirtebilirsin.

whatdoyouneed

Merhabalar,

Harici ekran kartı tamiri sonrasında Linux Mint kurdum. Şu anda sorun yok. Destekleriniz için teşekkürler