Ubuntu 16.04 Kurulum sorunu [ÇÖZÜLDÜ]

Başlatan Hasan1493, 12 Ekim 2019 - 22:30:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hasan1493

Ubuntu 16.04 kurulumu yapmaya çalışırken mor ekranda takılı kalıyor ve yükleme ekranına geçmiyor.
Gpu İşlem Birimlerim şunlar
1-Intel UHD Graphics 630
2-GTX 1050

Ubuntu 16.04 Kurmak İstememin Sebebi
Kurmak istediğim yazılımlar 16.04 versiyonunda sağlıklı çalışmakta güncel sürümleri çok uğraştırmakta.
Düşündüğüm Çözüm
Ubuntuyu ekran olmayan sürümde kurmayı düşünüyorum (Bu konuyu yazarken aklıma geldi)
Terminalde wi-fiye bağlanıp ilgili driverları kurup daha sonrasında masa üstü kısmını kursam sizce olur mu bunun için bakmamı önerdiğiniz kaynak var mı?

Denediğim Çözümler ve Daha önce yaptığım çalışmalar
Nomodeset kipi ile bir şey elde edemedim.
Manjaro dağıtımıda pcme yüklenirken acpi_osi=! acpi_osi="Wındows 2009" kipi ile boot edilebiliyor.
Ubuntu 18.04 dağıtımıda kurulu pcmde onu kurarken en başta nomodeset kipi ile başlattım ve sürücüleri güncelleştirdim şimdi NVIDIA ve INTEL GPU'su ile gayet iyi çalışıyor aralarında geçişde yapıyorum.

Tekrardan Normal Ubuntu kurmaya çalışırken yaptıklarım ve sonuçları

1- acpi=off , kernel panic hatası bir daha çıkmadı
2- nomodeset acpi=off , hata verdi
3- nomodeset acpi=off noapic , aynı hatayı yine verdi
4- nomodeset acpi=off nolapic , hata vermedi. Ubuntu yazan ve noktaların renklerinin değiştiği ekranda 15 dakikadır duruyor donmuyor ama devam ediyor sanırım kapatıcam hata verdi
HATA

Xhci_hcd 0000:00:14.0: No msi-x/msi found and no IRQ in BIOS
Xhci_hcd 0000:00:14.0: starup eror - 22
Xhci_hcd 0000:00:14.0: init 0000:00:14.0 fail, -22
Couldb't get size 0x8000000000000000e

BusyBox v1. 22.1 (Ubuntu 1:1.22.0-15ubuntu1) built-in sheel (ash)
Eter 'help' for a list of built-in commands.
Unable to find a medium containing a live file system

Bende help yazdım komutlarla alakalı bir kaç şey söyledi sistemi kapattım

5- nomodeset acpi_osi=! acpi_osi='Windows 2009' nolapic, başlamgıçta acpi hatası aldım mor ekranda bir süre ilerledi şimdi hata verdi pcieport ile ilgili fotoğrafını çekip koyacağım noktalar hala kaymaya devam ediyor biraz bekleyeceğim aynı hatayı vermeye devam ettiğinden kapattım
6- Ubuntuyu server'i indiriyorum ve kuruluma başlayacağım.
-Ubuntu 16.04 server kurulumunu başarıyla tamamlandı.
- Ağa bağlanamıyorum ifconfig çıktısında ecth0 yok sadece lo var 
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=73.0 adresinden  yararlanarak kısmı olarak çözümledim.
- www.howtoforge.com/tutorial/how-to-upgrade-linux-kernel-in-ubuntu-1604-server/amp/ bu adresten yararlanarak sistemi güncelledim
- Yeniden Başlattığımda internet problemi tekrardan oldu (Bu arada wifi değil lan ile bağlanmaya çalışıyorum)
- sudo lshw -C network #çıktıda enp4s0f1 bağdaştırıcısı gözüküyordu yaparak bağdaştırıcımın bağlantısını kontrol ettim.
sudo ifconfig enp4s0f1 192.168.1.22 #PCnin ipsini ayarladım
sudo route delete default gw 192.168.1.1  # Gateway'yi ayarldım
ping 192.168.1.1 #pingi kontrol ettim ve ping geldi
ping 192.168.1.20 #aynı ağa bağlı farklı bir cihaza ping kontrolü yaptım
ping google.com #Google ye ping atarak bağlantıyı kontrol ettim ve çalıştı
sudo reboot #Sistemi yeniden başlattım

Kernel versiyonunu güncellemeye çalıştım fakat kısmı olarak başarıya ulaştım merak edenlen https://www.howtoforge.com/tutorial/how-to-upgrade-linux-kernel-in-ubuntu-1604-server/bu linkten bakabilir.
-Desktop yüklemesine geçtim
sudo apt-get reinstall tasksel # ne olur ne olmaz baştan kurdum
sudo tasksel # komutu ile tasksel'i çalıştırdım

ubuntu-desktop seçimini yaparak kuruluma başladım
Kurulum Biraz uzun sürdü
ek olarak
sudo apt-get install ubuntu-gnome-desktop
Diyerek GNOME sürümünüde kurdum
Kurulumlar bittikten sonra reboot ettim
- Sistemi yeniden başlattığımda sistem açılmadı Bende tekrardan başlatım boot dosyasını kontrol ettim ve fark ettim ki "quiet splash" komutu yer almamakta bunun üzerine bunları ekleyip sistemi başlattım.
Bu seferde sistem dondu. Anladığım kadarıyla driverlar ile alaklıydı.
Sistemi tekrardan başlattım ve bu sefer "quiet splash nomodeset" ile sistemi çalıştırdım.
İlk iş olarak wifiye bağlandım  ;D
İntelin driverının kurmakla işe başladım.

(Eklemeler Yapmaya Devam edeceğim konuyu kilitlemeyin)

Empat

Sorun tamamen çözüldü mü? Kilitlenmeye hazır konular ÇÖZÜLDÜ olarak işaretlenir ve yetkililer tarafından kilitlenir. Fakat siz ek bir not bırakmışsınız kilitlenmemesi için. Ekleyeceğiniz başka bir ileti var mı? Yoksa sorun tamamen sonlandın mı?
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!