İsimlendirme yüzünden silinemeyen dosya

Başlatan MuhammedOzby, 04 Eylül 2019 - 12:13:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MuhammedOzby

Eskilerden nasıl yüklediğimi unuttuğum bir txt dosyası var ve bir türlü silemedim komut ve çıktı şu şekilde:

# rm -i -- *
rm: ''$'\t''username(rootorangepi), password(orangepi).txt' silinemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok

Bu dosyayı nasıl silebilirim?

# ls -li
ls: ''$'\t''username(rootorangepi), password(orangepi).txt''e erişilemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok
toplam 0
? -????????? ? ? ? ?            ? ?username(rootorangepi), password(orangepi).txt

Bu arada disk ntfs paylaşımlı bir klasör. Enum yöntemi de işe yaramadı.

Empat

Konuyu tam olarak anlayamadım. Neden txt dosyasını yeni bir klasöre taşıyıp aşağıdaki komutla klasörü silmiyorsunuz?
sudo rm -rf dizinAdı
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!

illedelinux

Bahsettiğiniz bölüme fareyle tıklayın sisteme bağlansın, alttaki belirlenen yere yolunu yapıştırın ve dosyayı doğrudan sağ tık seçeneğiyle  silin.
sudo pcmanfm /bahsettiğiniz/bölüm/yolu
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

MuhammedOzby

İkisi de ne yazık ki çözüm olmadı :(

ASCII karakter kodu ile başındaki TAB aldım olmadı.

root@mx:/media/sf_D_DRIVE/orengepimini# rm -rf *
root@mx:/media/sf_D_DRIVE/orengepimini# ls
?username(rootorangepi), password(orangepi).txt
root@mx:/media/sf_D_DRIVE/orengepimini# rm -i *
rm: ''$'\t''username(rootorangepi), password(orangepi).txt' silinemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok

Onlarda şunlar:

root@mx:/media/sf_D_DRIVE/orengepimini# rm $'\09'' username(rootorangepi), password(orangepi).txt'
rm: ' username(rootorangepi), password(orangepi).txt' silinemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok
root@mx:/media/sf_D_DRIVE/orengepimini# rm $'\09''username(rootorangepi), password(orangepi).txt'
rm: 'username(rootorangepi), password(orangepi).txt' silinemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok

Sonra dedim ki isimi işleyemiyor:

ls | od -t c
0000000  \t   u   s   e   r   n   a   m   e   (   r   o   o   t   o   r
0000020   a   n   g   e   p   i   )   ,       p   a   s   s   w   o   r
0000040   d   (   o   r   a   n   g   e   p   i   )   .   t   x   t  \n
0000060

Aldım ismi ondan sonra ismi işledim:

echo $'\t''username(rootorangepi), password(orangepi).txt' | od -t c
0000000  \t   u   s   e   r   n   a   m   e   (   r   o   o   t   o   r
0000020   a   n   g   e   p   i   )   ,       p   a   s   s   w   o   r
0000040   d   (   o   r   a   n   g   e   p   i   )   .   t   x   t  \n
0000060

Sonra gittim onu verdim ve olmadı:

echo $'\t''username(rootorangepi), password(orangepi).txt' | xargs -0 rm
rm: ''$'\t''username(rootorangepi), password(orangepi).txt'$'\n' silinemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok

Birde böyle denedim:

root@mx:/media/sf_D_DRIVE/orengepimini# echo $'\t''username(rootorangepi), password(orangepi).txt' | xargs -0 rm -rf
root@mx:/media/sf_D_DRIVE/orengepimini# ls
?username(rootorangepi), password(orangepi).txt

Ve böyle:
echo $'\t''username(rootorangepi), password(orangepi).txt' | xargs -0 rm -i
rm: ''$'\t''username(rootorangepi), password(orangepi).txt'$'\n' silinemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok

Şimdi beraber yaşıyoruz. Alıştım artık buna :D Artık HDD biçimlenince kurtulurum.

He birde sanal makineye atıp imha denemelerim var:
root@mx:/media/sf_D_DRIVE# mv aaa/ /home/sp/Desktop/
mv: 'aaa/'$'\t''username(rootorangepi), password(orangepi).txt' durumlanamadı: Böyle bir dosya ya da dizin yok
root@mx:/media/sf_D_DRIVE# mv aaa/ ../../../home/sp/Desktop/
bin/        .config/    .fehbg      lib64/      mnt/        root/       sys/        var/
boot/       dev/        home/       lost+found/ opt/        run/        tmp/       
.cache/     etc/        lib/        media/      proc/       sbin/       usr/       
root@mx:/media/sf_D_DRIVE# mv aaa/ ../../../home/sp/Desktop/
mv: 'aaa/'$'\t''username(rootorangepi), password(orangepi).txt' durumlanamadı: Böyle bir dosya ya da dizin yok
root@mx:/media/sf_D_DRIVE# mv aaa/ ./orangepi

Başka HDD atarken o da hata verdi.
Aynı yerde farklı bir klasörde artık. Ona atfettiğim tüm sıfatları klasörün başına yazdım.