ubuntu 19.04'te Kullanıcı Parolası hatası

Başlatan duaçınar, 09 Eylül 2019 - 15:56:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

duaçınar

Kıymetli Arkadaşlar Ubuntu 19.04 Yeni kurulumdan sonra kullanıcı parolası yanlış ikazı hatası alıyoruz.Güncelleme ve paket kuramıyoruz haliyle.
Yardım ederseniz memnun olurum.Saygılarımla.
duaçınar

nuktedan00

Hocam Caps Lock'a vs. bakmayı denediniz mi?  :)
Meine ehre heisst treue!

duaçınar

One küçük büyük yazım demek istediyseniz klavye doğru yazıyor, fakat sistem yanlış olarak algılıyor. İki defa kurulum yaptım, aynı problem oluyor. Ubuntu güncelleme yapıyor, ama şifre gerektiğinde yanlış ikazı geliyor.
duaçınar

Empat

Ctrl+Alt+F2 kısayoluyla terminale ulaşın ve kullanıcı girişi yapın (root girişi değil).
Aşağıdaki komutla ilgili dosyayı silin. Ardından restart edin ve tekrar deneyin.
sudo rm -rf ~/.Xauthority

Yine de olmazsa terminale ulaşın ve root girişi yapın. Kullanıcı şifrenizi geçici olarak 12345 yapıp grafiksel arayüzden tekrar giriş yapmayı deneyin.
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!

duaçınar

To run a command as administrator (user "root"), use "sudo <command>".
See "man sudo_root" for details.

germaksan@germaksan-desktop:~$ sudo rm -rf ~/.Xauthority
[sudo] password for germaksan:
Üzgünüm, yeniden deneyin.
Üzgünüm, yeniden deneyin.

Kardeşim ilk yazdığınız şekilde açılışta terminale ulaşamıyoruz yada ben yanlış yapıyorum,yani terminale ve gruba ulaşamıyoruz açılışta.Kullanıcı girişi şifre kabül etmediği için zaten giremiyoruz.Ben mi anlayamadım acaba.
duaçınar

Empat

[mention=649121]@duaçınar[/mention]
Kullanıcı girişi ekranında bahsettiğim kısayolla terminale ulaşabilirsiniz.

Alıntı YapCtrl+Alt+F2 kısayoluyla terminale ulaşın ve kullanıcı girişi yapın (root girişi değil).
Aşağıdaki komutla ilgili dosyayı silin. Ardından restart edin ve tekrar deneyin.
Bu yönteme alternatif olarak terminale root girişiyle giriş yapıp, oradaki komut yerine aşağıdaki komutu girebilirsiniz. (evDizini yazan yeri kullanıcınızın ev dizininin adıyla değiştirmelisiniz. Örneğin; rm -rf /home/onur/.Xauthority
rm -rf /home/evDizini/.Xauthority
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!

duaçınar

teşekkür ederim Arkadaşlar halledemedik. :(
duaçınar

Empat

Neden? En kötü ihtimalle kullanıcı parolasını değiştirebilirsiniz.

Alıntı YapYine de olmazsa terminale ulaşın ve root girişi yapın. Kullanıcı şifrenizi geçici olarak 12345 yapıp grafiksel arayüzden tekrar giriş yapmayı deneyin.

duaçınar

Sorunu çözemedim, Yeniden kurulum yaptım. Teşekkürler, Saygılarımla.
duaçınar

turkerataturk

Aynı sorun Kubuntu 19.04 de var PC uykuya geçiyor sonrasında parola giriyorum yanlış hatası veriyor, tekrar başlatmak zorunda kalıyorum.
''Mustafa Kemal ATATÜRK''