Apt-Get Komutunu Kabul etmiyo

Başlatan caylaq, 27 Ağustos 2019 - 16:19:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

caylaq

Yükleme yapmak istediğimde "sudo" "bash" "apt-get" unknown command uyarısını alıyorum.

Sorun nedir, nasıl çözebilirim ?

Teşekkürler.

cosmicowl

Alıntı yapılan: caylaq - 27 Ağustos 2019 - 16:19:45
Yükleme yapmak istediğimde "sudo" "bash" "apt-get" unknown command uyarısını alıyorum.

Sorun nedir, nasıl çözebilirim ?

Teşekkürler.
sudo apt install şeklinde deneyebilir misiniz? Ayrıca apt paketinin yüklü olmaması biraz düşükde olsa bir olasılık. Bu adresden edinebilirsiniz: https://packages.debian.org/search?keywords=apt Bu arada blackarch kullandığınızı söylemiştiniz, arch tabanlı dağıtımların paket yöneticisi apt değil pacmandir. Pacman komutları için: https://archman.org/pacman-komutlari/

caylaq

Hocam internetten farklı bir komutla yüklemeyi başardım ama bu seferde şöyle bir sorun var, VMware'i kaldıramıyorum, tekrardan kurmam gerekiyo, wiki sitesinde ki komutla kaldırılıyo (1sn de kaldırıyo) yani kaldırmıyo sanırım. Tekrardan kurulum yapmak istediğimde:

Extracting VMware Installer...done.
Cannot install VMware Player 12.5.9 while VMware Workstation is
installed.  Please uninstall VMware Workstation 15.1.0 and run the
installer again.  Aborting installation.

hatasıyla karşılaşıyorum

cosmicowl

[mention=648906]@caylaq[/mention] Bu komutları mı deniyorsunuz? Yoksa deneyin: sudo vmware-installer --uninstall-product vmware-workstation 

sudo vmware-installer --uninstall-product vmware-player

caylaq

Malesef sonuç aynı hocam, player'ı zaten kaldırmış böyle bir kurulum yok diyo fakat tekrar tekrar workstation'u kaldırıyo.
Fakat komuttan sonra

(vmware-installer.py:17284): Gtk-WARNING **: 17:29:58.478: Unable to locate theme engine in module_path: "murrine",

böyle birşey geldi konsola ve sonrasında başlattı uninstall'ı penceresini

cosmicowl

[mention=648908]@caylaq[/mention] Yüklemeyi deneyelim : sudo apt-get install gtk2-engines-murrine

caylaq

[ Downloads ]# sudo apt-get install gtk2-engines-murrine
sudo: apt-get: command not found
[ Downloads ]# sudo pacman install gtk2-engines-murrine
error: no operation specified (use -h for help)
[ Downloads ]# sudo pacman -S install gtk2-engines-murrine
error: target not found: install
error: target not found: gtk2-engines-murrine
[ Downloads ]# sudo pacman -S gtk2-engines-murrine
[ Downloads ]# pacman -Qs murrine
[ Downloads ]# pacman -Si murrine
error: package 'murrine' was not found
[ Downloads ]# cd
[ Caylaq ~ ]# sudo pacman -S gtk2-engines-murrine
[ Caylaq ~ ]# sudo pacman -S murrine

Yüklemeyi birkaç farklı biçimde denedim fakat göründüğü gibi :(

*File manager - File finder gibi programlar da unistall açmayı denedim ama olmıad, klasör olarak "vmware" dosyaları hala mevcut elle silsem olur mu ? Yada Aygıt Yöneticisi gibi bir program ile ?

cosmicowl

Pacmanda paket kaldırma komutu budur, böyle deneyin: sudo pacman -R package_name

caylaq

Malesef hocam, bi sitede gördüm sudo ile aynı komutları kullanıyolar, ikisini kombin ederek bile kullandım

[ Caylaq ~ ]# sudo vmware-installer -u vmware-player

(vmware-installer.py:21733): Gtk-WARNING **: 18:23:02.232: Unable to locate theme engine in module_path: "murrine",
[ Caylaq ~ ]# sudo vmware-installer -u vmware-workstation

(vmware-installer.py:21757): Gtk-WARNING **: 18:23:09.190: Unable to locate theme engine in module_path: "murrine",
[ Caylaq ~ ]# sudo vmware-installer -u vmware

(vmware-installer.py:21880): Gtk-WARNING **: 18:23:25.093: Unable to locate theme engine in module_path: "murrine",
[ Caylaq ~ ]# sudo vmware-installer -R vmware-player
Usage: vmware-installer [options]

vmware-installer: error: no such option: -R
[ Caylaq ~ ]# sudo vmware-installer -R vmware-workstation

[ Caylaq ~ ]# sudo vmware-installer -R vmware

[ Caylaq ~ ]# sudo pacman vmware-installer -R vmware-workstation
error: target not found: vmware-installer
error: target not found: vmware-workstation
[ Caylaq ~ ]# sudo pacman vmware-installer -R vmware-player
error: target not found: vmware-installer
error: target not found: vmware-player

cosmicowl

Üstte attığım komutun aynısını denediniz değil mi?
sudo pacman -R vmware-workstation
Ayrıca orijinal wmare sitesinde bu şekilde kaldırabileceğiniz yazıyor denemediyseniz bir bakın:
su - root
/usr/bin/vmware-uninstall-tools.pl

caylaq

Hocam o kadar karışık bi iş ki :) Her anlamıyla, öncesinde de /dev/mon hatası alıyodum. Baktım bir sitede pacman olarak /dev/mon hata çözümü var, şimdi 7-8 kere de kaldırdık, bunu uygulasam ayrı dert :)

Dedim baştan indiriyim, şuan başlat kısmında ki açılan vmware açılmıyo, onu da yapamadım :)

Sitesinden tekrardan indirdim 15. sürümü (yoksa paralı alıcaktım ve birde try opsyonu var) Neyse tam kuruyodu, şimdi ki sorun işe şu şekilde :) :

[AppLoader] GLib does not have GSettings support.

(process:22776): GLib-CRITICAL **: 18:37:15.237: g_file_test: assertion 'filename != NULL' failed
Failed to setup build environment.

Ki son sorun, GLib yükledim, güncelleme yaptı, "core, extra, community, multilib, system is up to date"

sudo pacman -S linux-headers
warning: linux-headers-5.2.9.arch1-1 is up to date -- reinstalling
resolving dependencies...
looking for conflicting packages...

Görüldüğü üzere güncel ve update de değil kurulumda ki updatede missing dedi, sorunu o mu çıkarıyo acaba ? -Sy -Syy komutunu başarılı bir şekilde verdikten sonra tekrar denediğim de ise GLib-CRITICAL sorunu geliyo bu sefer

-Sy ve -Syy komutu ile fakat şu gözüme çarptı

(1/2) Install DKMS modules
==> Unable to install module pfring/7.4.0.r133.g9ce51109 for kernel 5.2.9-arch1-1-ARCH: Missing kernel modules tree.
==> Unable to install module chipsec/1.3.7.r37.gf9c48b6 for kernel 5.2.9-arch1-1-ARCH: Missing kernel modules tree.
==> Unable to install module vboxhost/6.0.8_OSE for kernel 5.2.9-arch1-1-ARCH: Missing kernel modules tree.
==> Unable to install module sysdig/0.25 for kernel 5.2.9-arch1-1-ARCH: Missing kernel modules tree.
==> Unable to install module tyton/1.2 for kernel 5.2.9-arch1-1-ARCH: Missing kernel modules tree.
(2/2) Arming ConditionNeedsUpdate...

Kernel sorunu var galiba, diğer partı yükledi, up to date olarak görünüyo, %100e taşıdı ve tamamladı hatta bu kod öncelerdeymiş son olarak -Syy -Sy yaptığımda ise * her şey tamam görünüyo.

Hocam açılışta "memtest" var GRUP sistemi ordan bi test mi yapsam neresinden tutsam elimde *kalıyor sistem

apt-get olarakta bazen yüklüyo, bundan önce Kali vardı onda da "apt-get" komutunda bazılarını yüklüyo bazılarında "apt-get unknown command" hatasını veriyodu

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Ağustos 2019 - 22:47:39

GLib Critical sorununda kaldı ki google da çözüm bulamadım