VMware Kurulum Sorunu ?

Başlatan caylaq, 26 Ağustos 2019 - 14:33:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

caylaq

Arkadaşlar selamlar,

Pat diye daldıysam yada yanlış yerde açtıysam kusura bakmayın lütfen çünkü içim yandı artık.

Kali dağıtımını birkaç gün önce sinir krizi geçirmemek için sildim. Sırf hata vermiş olmak için hata veriyodu. 1 hafta boyunca sadece hatalarıyla uğraştım. Pentesting ile ilgileniyorum ve internetten kurs alıyorum. Fakat hevesim kırılıyo artık. Çünkü tam da şuan aircrack bile yapamıyorum. Tavsiye ve uygunluk üzerine BlackArch kurdum ve sanal yerine düz kurdum. Windowsla tek işim dizi izlemekti zaten.

VMware açarken hata alıyorum, farklı desktopta görmüyo (file managerda) kerdel (di galiba) yazıyo ve dosyayı açmıyo, log filesta bişeyler yazıyo, resmini çekemiyorum, kopyalayamıyorum.

Bu sistemler neden hatalar üzerine kurulmuş ? Güncellemeler yükledi yapmadı, güncellesek suç güncellemesek suç.

Ya yalvarırım bi yardım edin gına geldi artık

cosmicowl

[mention=648882]@caylaq[/mention] Merhaba. Açıkçası sorununuzdan pek bir şey anlamadım, alıyorsanız hata mesajını vs. paylaşırsanız daha kolay yardım alırsınız. Daha kararlı bir  dağıtım kurup kali toollarını kurduğunuz dağıtıma yükleyebilirsiniz (Debian tabanlı dağıtımlarda bunun için katoolin isimli bir araç var. Güncel mi bilmiyorum, belki başka araçlarda vardır aynı iş için.) Tabii pentest için yapılmış dağıtımların başka bir farklılığı varsa bilmiyorum ancak varsa da bir şekilde halledilir. Ayrıca backbox ve parrot os'u inceleyebilirsiniz.

Empat

Merhaba.

Kali Linux dağıtımı, pentesterler için oluşturulmuş, pentesting işlemleri hariç diğer kullanımlar için uygun olmayan bir dağıtımdır.

Bu yüzden size, Ubuntu, Manjaro, Linux Mint, Debian gibi bir dağıtım kullanmanızı öneriyoruz.

Pentesting ile ilgilenenler, pentesterler ve üniversitenin ilgili bölümündeki öğrenciler hariç, Kali Linux dağıtımı ve hacking araçları ile ilgili konulara destek vermiyoruz.

Bu kişilere ise, destek vermeden önce, kişinin ünvanını/konumunu doğruluyoruz.

Pentesting ile ilgilenen, üniversitenin ilgili bölümünde bir öğrenciyseniz lütfen öğrenci belgenizi özel mesaj aracılığıyla bana iletiniz.

Aksi taktirde; Pentesting işlemleri için özel olarak üretilmemiş başka bir dağıtım kullandığınız taktirde, forumumuzdan destek alabilirsiniz.

İyi forumlar.
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!