[Çözüldü] Timeshift ile alınan bir görüntüyü diğer cihaza aktarma hakkında

Başlatan okoreni, 11 Ağustos 2019 - 02:12:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okoreni

Merhaba,
linux mint 19.1 dağıtımı kullanıyorum. Henüz timeshift kullanarak görüntü almadım. Sistemimin kök dizini 240gb ssd, cd-rom kısmında ise 1 tb hdd var.
Sormak istediğim konu ssd'de olan sistemin timeshift ile görüntüsünü alıp hdd'de kayıt edebilir miyim?Timeshift görüntüsü ortalama 20gb kaplayacak, hdd neredeyse bomboş burayı değerlendirmek ve istemimin görüntüsünü hdd'ye kayıt etmek istiyorum. Bu yapılabiliyor ise, Nasıl yapıldığını bilen birisi anlatabilir mi?

[eklenti yönetici tarafından silindi]
Yazılım paylaştıkça gelişebilir

https://github.com/mutlueren

illedelinux

GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

okoreni

[mention=648401]@illedelinux[/mention] malesef yapamadım, yardımcı olabilir misiniz? Root olarak ssd olan sistemimde harici olan hdd'ye nasıl timeshift görüntü alabilirim?

pitikiti

Biraz daha açıklayıcı olurmusunuz mesela gparted programı ile sisteminizde olan bölümlerin ekran görüntüsünü gönderirmisiniz.
Ne demek istediğinizi anlayamadım. Harici bir hdd niz var ise usb ile bağlayıp timeshift programında kayıt yeri olarak bağladığınız harici hdd yi göstericeksiniz.
Örnek olarak aşağıdaki resimde kendi sistemimde 320 gb lık hdd yi 2 ye böldüm sda 2 de sistem kurulu sda4 ü ise depo olarak kullanıyorum.
Time shift programının anlık görüntü kayıtları çok büyük dosyalar değil 1 gb yer kaplıyor tanesi bende.

İnsanlarmı hikayeleri anlatır hikayelermi insanları ?

okoreni

[mention=648504]@pitikiti[/mention]
CD-ROM kısmında dahili 1tb hdd var. Linux Mint kurulu kök sistem ise 240 gb ssd. Istediğiniz fotoğrafları paylaşıyorum.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

illedelinux

Ne gibi sorun çıktı?
Diske kopyaladı da mı sorun çıktı yoksa kopyalamadı mı?
Ne gibi sorun çıktığını anlatırsanız belki çözüm buluruz.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

pitikiti

[mention=648505]@okoreni[/mention]
Tamam kayıt yeri olarak sdb yi zaten seçmişsiniz.ssd disklerin hdd diske kopyalanması konusunda bir bilgim yok fakat imaj dosyası olarak kaydedeceği için bir problem çıkmaması lazım.
Siz ayarlardan kullanıcılar kısmından tümünü dahil et kısmını seçin filtreler kısmından da root ve home ayarları seçili olarak kalsın kaydetmeye başlayın.
Sorun yok yani deneyin olmaz ise clonezilla kullanın.
Time shift programı gayet iyi çalışan bir program daha bugün sistemi geri yükledim sorunsuz.
imaj dosyasının ssd veya hdd ayrımı yaptığını sanmıyorum problem çıkmaması lazım.

Birde elinizde mutlaka bir live usb olsun sisteminiz bozulduğunda live usb ile açıcaksınız internete bağlanıp terminali açıp
sudo apt install timeshift komutu ile live çalışan sisteme timeshift kurup sistemi geri yükleyebilirsiniz.

okoreni

[mention=648508]@pitikiti[/mention]
teşekkürler ,dediğiniz gibi yaptım ve ayarlardan hdd'yi seçtim. Ve timeshift'i buraya aldı. Peki sistem geri yüklemesini buradan nasıl yapabilirim. Yani hdd'den sistem geri yükleme yapmak istesem nasıl yapabilirim. Live USB'yi ilk defa sizden duyuyorum, nedir nasıl yapılır?

pitikiti

[mention=648510]@okoreni[/mention]
sisteminizi kurarken oluşturduğunuz dvd veya usb aynı zamanda bazı dağıtımlarda live usb olarak yani usb yi taktığınızda usbden çalışan sistem demektir.
Bir çok dağıtım live usb olarak çalışır. usb boot menüsünde sistemi dene şeklinde olabilir sistem usbden açılır.
Bu açılan sistemden bilgisayarınıza kurulmuş bir sistem gibi internete bağlanabilir veya program kurabilirsiniz.
yani sisteminizi kurarken oluşturduğunuz usb aynı zamanda live usb olabilir.
Eğer kendi dağıtımınızda böyle bir özellik yok ise pardus 17.5 sürümünde bu özellik var bir usb ye yazdırıp saklayabilirsiniz.
usb yi sisteme takıp esc tuşuna basıyorsunuz boot seçenekllerinden usb yi seçip  sistemi dene veya kurulum dışında bir seçenek görürseniz seçip live olarak açıyorsunuz.
bi ara usbden kullanıyordum linuxu hdd den daha hızlıydı mesela.
Sistem açıldıktan sonra internete bağlanıyorsunuz terminali açıyorsunuz sudo apt install timeshift yazıyosunuz terminale yükleniyor sonra timeshifti açıp bu sefer geri yükleme hedefi olarak ssd yi gösteriyorsunuz ve bekliyorsunuz bu kadar.
Birde işlemlerin bitmesini bekleyin biraz uzayabiliyor tamamlandı demeden çıkmayın programdan geri yükleme yapıcaksanız.
Ubuntuda live açılıyor sanırım es geçmeyelim ubuntu forumda :)

okoreni

[mention=648514]@pitikiti[/mention]
bilgiledirmeleriniz için teşekkür ederim. Linux Mint'i usb den boot edilebilir halde kurdum. Dediğiniz gibi biostan ayarlayıp usb den seçtiğiniz zaman usb niz sanki bir işletim sistemiymiş gibi çalışıyor. Basit komutları algılayabiliyor. Timeshift görüntüsüü yaklaşık 20 gb olarak hdd'ye kayıt etmeyi başardım. Bir diğer danısmak istediğim konu unix sistemlerde bir üst sürüm geldiği zaman (kararlı) sistemi yükseltirken yeni sisteme sıfırlayıp mı geçiyor yoksa olduğu gibi güncelliyor mu?

pitikiti

Alıntı yapılan: okoreni - 13 Ağustos 2019 - 22:46:32
[mention=648514]@pitikiti[/mention]
bilgiledirmeleriniz için teşekkür ederim. Linux Mint'i usb den boot edilebilir halde kurdum. Dediğiniz gibi biostan ayarlayıp usb den seçtiğiniz zaman usb niz sanki bir işletim sistemiymiş gibi çalışıyor. Basit komutları algılayabiliyor. Timeshift görüntüsüü yaklaşık 20 gb olarak hdd'ye kayıt etmeyi başardım. Bir diğer danısmak istediğim konu unix sistemlerde bir üst sürüm geldiği zaman (kararlı) sistemi yükseltirken yeni sisteme sıfırlayıp mı geçiyor yoksa olduğu gibi güncelliyor mu?
Olduğu gibi güncelliyor yani dosyalarınız kalıyor fakat yeni bir sürüm kurmadan önce dikkat etmeniz gereken şey daha önce kurduğunuz programlar stabil olmayan bir sürüme yükselttiğinizde çalışmayabiliyor. Lts uzunsüre destek sürümlerine yükseltirseniz problem yaşamazsınız.Lts uzun süreli destek demek. Lts olmayan sürümler ise stabil olmayan sürümlerdir ve her ne kadar daha yeni programları veya kernel yükleme gibi avantajları olsada bug larıda çoktur.

okoreni

[mention=648526]@pitikiti[/mention]
teşekkür ederim bilgilendirmeniz için

Empat

Sorununuz çözüldüyse, forum düzeninin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak için, konu başlığınızı [Çözüldü] olarak işaretlemenizi rica ediyoruz.

Başka bir sorunun yanıtını bulamazsanız ya da bir sorunla karşılaşırsanız, yeni bir konu açabilirsiniz.

İyi forumlar.
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!