Ubuntu Yavaş Açılıyor...

Başlatan Çömez_Coder, 11 Ağustos 2019 - 10:33:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çömez_Coder

Öncelikle iyi bayramlar :) Dün Ubuntu'nun yanına windows yükledim ve bugün Ubuntu yavaş açılmaya başladı.

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=53424.0 bu başlığa baktım lakin sanırım sorunum swap alanından değil zira blkid komutu çıktı vermiyor (veya bende sorun var, eheheh) :")

Şimdiden teşekkürler :")

Empat

Merhaba.

Sistemdeki diğer hatalar ile ilgili konu açarken, sorununuzun daha sağlıklı ve hızlı çözümlenebilmesi için aşağıdaki çıktıları iletinize kod etiketi içerisinde ekleyin:

Aşağıdaki komutla, sisteminizdeki grafik kartları ve diğer donanımlar ile ilgili bilgi alabileceğimiz küçük aracı yükleyin.
sudo apt install inxi

Dağıtım/sürüm/kernel/mimari bilgisini verir.
uname -a

Yeniden eskiye doğru, sistem loglarını listeler.
sudo journalctl -r > log && cat log
(Bu komutun çıktısı çok uzun olursa, bu komutu çalıştırdıktan sonra oluşan log adlı dosyanın içeriğini buraya aktarmanız yeterli olacaktır.)

Depolama aygıtlarını ve bölümlerini listeler.
sudo fdisk -l

Failed durumundaki systemd servislerini listeler.
sudo systemctl list-unit-files --state=failed

Disabled durumundaki systemd servislerini listeler.
sudo systemctl list-unit-files --state=disabled

Sistemdeki hataları listeler.
dmesg | grep -i bug
dmesg | grep -i error

Grafik kartı, Xorg sürücüsü ve OpenGL renderer ile ilgili bilgiler verir.
inxi -G

Sistemin açılış aşamasıyla ilgili bilgiler verir.
sudo systemd-analyze blame
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!

nuktedan00

Ubuntu cidden ağır bir dağıtım. Masaüstü ortamı olan Gnome da cabası. Eğer ille de Ubuntu kullanıcam diyorsanız daha az kaynak kullanan Kubuntu'yu, olmadı Xubuntu'yu size önerebilirim. Ama bana kalırsa bir Manjaro kurun ve sisteminiz yağ gibi aksın. Üstüne üstlük AUR sayesinde program bulamama sıkıntısı da çekmezsiniz. Emin olun Debian, Arch'tan daha zor..
Meine ehre heisst treue!

aderinkaya

Çözüm SSD :) 50 saniyede açılıyordu ubuntu gnome şuan saymaya değer görmediğim kadar kısa sürede açılıyor. Ekranı kaldırıp power düğmesine bastıktan sonra ben oturana kadar açılmış oluyor.

.py

aderinkaya

[mention=648492]@.py[/mention] Hikvision SSD var.

.py

[mention=648493]@aderinkaya[/mention]Ubuntu herhangi bir programı ilk çalıştırdığımizda program acilirken uzun bekletiyor SSD de  bu sorun oluyorumu gözle görülür bir fark oldumu

aderinkaya

[mention=648495]@.py[/mention] SSD de rastgele erişim hızı çok yüksek olduğu için hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. SSD de yavaş çalışan bir işletim sistemi yok sanırım.

nuktedan00

Eğer dual boot kullanıyorsanız bence Linux için SSD almayın. Ben elementary OS kullanıyordum birkaç ay öncesine kadar ve SSD'siz kullanmama rağmen açılması 5 saniyeyi geçmiyordu. Linux'da yavaş açılma problemi yaşıyorsanız dağıtım değiştirin. Asıl Windows sabit diske hiç gitmiyor. SSD alırsanız içine Windows kurun, sabit diske de Linux. Tabii bence..
Meine ehre heisst treue!